VZDRŽEVANJE | Domtim d.o.o. | PONUDBA tipi-top.si

Splošno o vzdrževanju
Vzdrževanje večstanovanjskih stavb pomeni izvajanje vseh potrebnih posegov in del za njihovo varno in trajno uporabo, pri čemer se potrebne zamenjave in popravila lahko izvedejo iz istega ali podobnega materiala.
Vzdrževanje lahko opredelimo tudi kot vsa materialna vlaganja, ki večstanovanjski stavbi in stanovanjem ohranjajo uporabno vrednost ves čas njihove uporabe.

ponudbe
VZDRŽEVANJE - tipi-top.si


VZDRŽEVANJEVZDRŽEVANJE-2021-12-21-11-00-48.png

VZDRŽEVANJE

Domtim d.o.o. - Delujemo na področju: jugovzhodna, koroška, posavska, osrednjeslovenska, podravska, zasavska, obalno-kraška, pomurska, savinjska, goriška, primorsko-notranjska, gorenjska SlovenijaSplošno o vzdrževanju
Vzdrževanje večstanovanjskih stavb pomeni izvajanje vseh potrebnih posegov in del za njihovo varno in trajno uporabo, pri čemer se potrebne zamenjave in popravila lahko izvedejo iz istega ali podobnega materiala.
Vzdrževanje lahko opredelimo tudi kot vsa materialna vlaganja, ki večstanovanjski stavbi in stanovanjem ohranjajo uporabno vrednost ves čas njihove uporabe.

Tekoče vzdrževanje
Tekoče vzdrževanje predstavlja redne posege na zgradbi in njenih elementih, ki jih mora izvajalec gradnje v garancijskem roku, uporabnik pa po navodilih za tekoče vzdrževanje izvajati do zamenjave dela ali elementa na stavbi. Tekoče oziroma redno vzdrževanje predstavlja preventivo za ohranjanje uporabne vrednosti stavbe ali elementa v dobi trajanja, ki jo predvideva investicijsko vzdrževanje. Tekoče vzdrževanje izvajajo uporabniki večstanovanjske stavbe in sicer preko upravnika. Redna vzdrževalna dela manjše vrednosti so opredeljena v prilogi 3. Pravilnika o standardih vzdrževanja stanovanjskih stavb in stanovanj.

Investicijsko vzdrževanje
Investicijsko vzdrževanje pomeni zamenjavo celotnega fizično oziroma funkcionalno zaključenega elementa ali dela zgradbe. Kadar se ta del ne more ali pa ga ni smiselno zamenjati v celoti, pomeni to večje popravilo ali zamenjavo strukturnega dela, ki predstavlja večji investicijski vložek od njegove nominalne (realne) vrednosti. Investicijsko vzdrževanje izvaja upravnik v skladu z vednostjo lastnikov večstanovanjske stavbe (investitorjev). Tovrstna dela se izvajajo po načrtu, ki ga sprejmejo lastniki, katerih deleži predstavljajo več kot 50 % vrednosti stavbe.

Interventno vzdrževanje
Interventno vzdrževanje predstavlja nujne posege na zgradbi (okvara na instalacijah, okvara dvigal ), ki nastopijo nepredvideno in jih je treba izvesti po potrebi, tako da v najkrajšem možnem času vzpostavimo normalno uporabnost stavbe. Interventna popravila se praviloma izvajajo izven letnega načrta vzdrževanja in so del kurativnega vzdrževanja. Potrebna finančna sredstva za to vrsto vzdrževanja se lahko zagotavljajo iz sredstev rezervnega sklada stavbe.


VZDRŽEVANJE

VZDRŽEVANJE

TIMESTAMP

S klikom na povpraševanje do ponudbe!


PONUDNIKI
VZDRŽEVANJE | Domtim d.o.o. | PONUDBA tipi-top.si. Hitro in brezplačno do lokalnih ponudnikov. Oddajte povpraševanje in primerjajte cene izbranih ponudnikov. Brezplačno! Sodelujemo zgolj s preverjenimi in zaupanja vrednimi izvajalci, ki kvalitetno opravijo svoje delo.

Hvala za vaš obisk, vedno ste dobrodošli!

Delite stran tipi-top.si - CONTRACTORS na socialnem omrežju

Družabna omrežja ki nam omogočajo, da objavljamo podatke o strani tipi-top.si - CONTRACTORS, in s tem sporočamo drugim, kaj tipi-top.si ponuja.. Povezovanje z ljudmi, ki nam sledijo in nas spremljajo na socialnih omrežjih na omogoča, da z njimi gradimo poseben odnos. Predvsem pri objavljanju in deljenju vsebine ali objav.


CONTRACTORS - VZDRŽEVANJE | Domtim d.o.o. | PONUDBA tipi-top.si

tipi-top.si

×
d

tipi-top.si uporablja piškotke za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Zaprite okno in se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Sprejemam