Ureditev vrtne razsvetljave | Alda Aldi d.o.o | PONUDBA tipi-top.si


O ureditvi razsvetljave razmišljajmo že pri izdelavi osnovnega koncepta vrtne ureditve, da bomo pravočasno poskrbeli vsaj za ustrezno razpeljavo električnih kablov, četudi samih svetil ne bomo takoj postavili. Nekateri učinki nočne osvetlitve bodo prišli do izraza, šele ko bodo rastline na vrtu ustrezno razraščene.
Ureditev vrtne razsvetljave - tipi-top.si


Ureditev vrtne razsvetljaveUreditev-vrtne-razsvetljave-2021-11-22-12-08-12.png

Ureditev vrtne razsvetljave

Alda Aldi d.o.o - Delujemo na področju: osrednjeslovenska, goriška, obalno-kraška, posavska, primorsko-notranjska, jugovzhodna, pomurska, podravska, zasavska, savinjska, gorenjska, koroška SlovenijaO ureditvi razsvetljave razmišljajmo že pri izdelavi osnovnega koncepta vrtne ureditve, da bomo pravočasno poskrbeli vsaj za ustrezno razpeljavo električnih kablov, četudi samih svetil ne bomo takoj postavili. Nekateri učinki nočne osvetlitve bodo prišli do izraza, šele ko bodo rastline na vrtu ustrezno razraščene. Treba je tudi razmisliti, kje bomo luči prižigali in ali jih bomo prižigali vse naenkrat ali pa ločeno po skupinah. Sicer pa bodimo pozorni na naslednje:

– ne pretiravajmo s številom luči, saj tudi z enim samim svetlobnim virom lahko veliko dosežemo. Z osvetlitvijo ene same robne točke lahko nočni vrt navidezno povečamo, saj so dejanske meje prostora zabrisane.

– ne uporabljajmo svetil, ki nas slepijo. Luči, ki jih postavimo v okolico prostora za sedenje, naj ne bodo višje od 60 cm. Imajo naj senčnik, ki bo svetlobo usmerjal proti tlom ali v rastlinje.

– ko razmišljamo o razporeditvi luči, osrednjega prostora za sedenje ne osvetlimo, ker sicer v temno okolico ne bomo nič videli.

Kakšna svetila bomo izbrali za zunanjo, dekorativno osvetlitev je odvisno od učinka, ki ga želimo doseči. Za osvetljevanje rastlin in posameznih detajlov uporabljamo žaromete z različno širokim in visokim svetlobnim snopom. Lahko so vgrajeni ali premični. Na stalen prostor jih postavimo samo za osvetlitev arhitekturnih elementov, skulptur in odraslega drevja.

Za funkcionalno osvetlitev prostora uporabljamo različne svetilke. Visoke so večinoma od 40 do 80 cm, višjih ali celo takih na drogu skoraj ne uporabljamo. Za zelo diskretno osvetlitev poti, stopnišč ali za označevanje obodne linije objekta in vrtnih zidov pa vgrajujemo talna ali stenska svetila.

Poleg svetil je na vrtu zelo uporaben tudi zunanji električni stebriček, to je samostojna enota z eno ali več vtičnicami in s stikalom, na katero lahko priključimo premične žaromete, pa tudi druge sezonske porabnike.


Ureditev vrtne razsvetljave

Ureditev vrtne razsvetljave

TIMESTAMP

S klikom na povpraševanje do ponudbe!
PONUDNIKI
Ureditev vrtne razsvetljave | Alda Aldi d.o.o | PONUDBA tipi-top.si. Hitro in brezplačno do lokalnih ponudnikov. Oddajte povpraševanje in primerjajte cene izbranih ponudnikov. Brezplačno! Sodelujemo zgolj s preverjenimi in zaupanja vrednimi izvajalci, ki kvalitetno opravijo svoje delo.

Hvala za vaš obisk, vedno ste dobrodošli!

Delite stran tipi-top.si - CONTRACTORS na socialnem omrežju

Družabna omrežja ki nam omogočajo, da objavljamo podatke o strani tipi-top.si - CONTRACTORS, in s tem sporočamo drugim, kaj tipi-top.si ponuja.. Povezovanje z ljudmi, ki nam sledijo in nas spremljajo na socialnih omrežjih na omogoča, da z njimi gradimo poseben odnos. Predvsem pri objavljanju in deljenju vsebine ali objav.


CONTRACTORS - Ureditev vrtne razsvetljave | Alda Aldi d.o.o | PONUDBA tipi-top.si

tipi-top.si

×
d

tipi-top.si uporablja piškotke za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Zaprite okno in se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.