Talno gretje | Biakom d.o.o. | PONUDBA tipi-top.si


Talno ogrevanje - postopek montaže
Talno gretje je del projekta. Načrtuje ga projektant, ki ima pregled tudi nad načrtovano toplotno izolacijo, nad klimatskimi razmerami, mikrolokacijo stavbe, izbranimi energenti in nad drugimi dejavniki, ki vplivajo na načrtovanje ogrevanja.
Talno gretje - tipi-top.si


Talno gretjeTalno-gretje-2021-03-22-07-53-24.jpg

Talno gretje

Biakom d.o.o. - Delujemo na področju: koroška, jugovzhodna, pomurska, posavska, gorenjska, zasavska, podravska, osrednjeslovenska, primorsko-notranjska, obalno-kraška, goriška, savinjska SlovenijaTalno ogrevanje - postopek montaže
Talno gretje je del projekta. Načrtuje ga projektant, ki ima pregled tudi nad načrtovano toplotno izolacijo, nad klimatskimi razmerami, mikrolokacijo stavbe, izbranimi energenti in nad drugimi dejavniki, ki vplivajo na načrtovanje ogrevanja. Projekt določa razpored cevi v tleh, debelino cevi, regulacijo ogrevanja, vrsto energenta ipd. Ponavadi je mreža cevi ob zunanji steni gostejša in zato je v tem območju temperatura tal višja. Nadomešča toplotne izgube skozi zunanjo steno.

Pri talnem gretju so zelo pomembne talne obloge. Ustrezajo le obloge iz materialov, ki so dobri prevodniki toplote. Materiali, ki jih prištevamo med toplotne izolatorje, namreč dušijo prenos toplote s tal v prostor, zato mora biti temperatura ogrevalnega medija višja. Lahko se zgodi, da potrebna temperatura presega najvišjo možno temperaturo, ki jo lahko dosežemo s toplotnimi črpalkami ali s sončnimi zbiralniki. V tem primeru za ogrevanje skrbi predvsem plačani energent. Tako izbira talne obloge bistveno vpliva na ekonomiko ogrevanja. Še več, če namesto talne obloge, ki je bila izbrana v projektu talnega ogrevanja, položimo oblogo po lastnem okusu, se lahko zgodi, da povsem podremo ogrevalno ravnovesje. Vnos toplote mora biti enak toplotnim izgubam zgradbe, sicer se zgradba pregreva ali ohlaja. S talno oblogo, ki je dober toplotni izolator, zadržujemo toploto v talni konstrukciji, kjer je ne potrebujemo. V tem primeru je treba razmisliti o izgubi toplote skozi strop v spodnje prostore.

Cevi za talno gretje lahko polagamo po mokrem ali suhem postopku. Po mokrem postopku jih položimo na plast toplotne in zvočne izolacije in po preizkusu tesnosti zalijemo s cementnim estrihom. Pomembno je, da plošča cementnega estriha nima neposrednega stika s stenami, torej je plavajoča. Od sten jo loči obrobni izolacijski trak, ki mora omogočati vsaj 5 milimetrov razteznega prostora. Obrobne reže omogočajo raztezanje in krčenje estriha, ne da bi se le-ta poškodoval. Debelina estriha je odvisna od konstrukcijskih in statičnih zahtev. Ponavadi cementnemu estrihu dodamo plastifikator, to je poseben dodatek, ki povečuje gostoto estriha in s tem tudi njegovo toplotno prehodnost.

Pri zalivanju tal z estrihom je treba upoštevati dilatacijske zahteve. V enem kosu ne bi smeli zaliti več kot 40 kvadratnih metrov površine, dilatacijske površine pa naj bodo čimbolj kvadratne oblike. Dilatacijska reža je lahko izdelana s stisljivim trakom najmanjše debeline 5 milimetrov. Cevi naj bodo položene tako, da čimmanjkrat sekajo dilatacijske reže; najbolje je, da jih sekata samo dovod in odvod posameznega grelnega registra.

Poleg cementnega estriha lahko uporabimo tudi anhidridni estrih, mešanico cementnega in anhidridnega estriha ali industrijsko malto. Ti materiali so že vnaprej pripravljeni v silosih ali v vrečah in jih na gradbišču mešamo z vodo in vgrajujemo.Še nekaj je pomembno. Po vgradnji pustimo, da se estrih posuši sam po naravni poti. Ogrevanje estriha s talnim gretjem, da bi se hitreje osušil, ni dopustno.


Talno gretje

Talno gretje

TIMESTAMP

S klikom na povpraševanje do ponudbe!
PONUDNIKI
Talno gretje | Biakom d.o.o. | PONUDBA tipi-top.si. Hitro in brezplačno do lokalnih ponudnikov. Oddajte povpraševanje in primerjajte cene izbranih ponudnikov. Brezplačno! Sodelujemo zgolj s preverjenimi in zaupanja vrednimi izvajalci, ki kvalitetno opravijo svoje delo.

Hvala za vaš obisk, vedno ste dobrodošli!

Delite stran tipi-top.si - CONTRACTORS na socialnem omrežju

Družabna omrežja ki nam omogočajo, da objavljamo podatke o strani tipi-top.si - CONTRACTORS, in s tem sporočamo drugim, kaj tipi-top.si ponuja.. Povezovanje z ljudmi, ki nam sledijo in nas spremljajo na socialnih omrežjih na omogoča, da z njimi gradimo poseben odnos. Predvsem pri objavljanju in deljenju vsebine ali objav.


CONTRACTORS - Talno gretje | Biakom d.o.o. | PONUDBA tipi-top.si

tipi-top.si

×
d
ocena 5/5 od 1 mnenj

tipi-top.si uporablja piškotke za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Zaprite okno in se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Notice: Undefined variable: AceptAry in /home/tipitop/public_html/index.php on line 1386