Solarni sistem | Seltron d.o.o | PONUDBA tipi-top.si


Solarni sistem – obnovljivi vir ogrevanja sanitarne vode
V Sloveniji imamo velik potencial za izrabo sončne energije, predvsem pa je sonce vsem dostopen in neizčrpen naraven vir. Energija sonca je okolju prijazna ker ne povzroča emisij škodljivih snovi.
Solarni sistem - tipi-top.si


Solarni sistemSolarni-sistem-2021-12-13-09-48-55.png

Solarni sistem

Seltron d.o.o - Delujemo na področju: goriška, savinjska, zasavska, gorenjska, primorsko-notranjska, koroška, posavska, obalno-kraška, podravska, pomurska, osrednjeslovenska, jugovzhodna SlovenijaSolarni sistem – obnovljivi vir ogrevanja sanitarne vode
V Sloveniji imamo velik potencial za izrabo sončne energije, predvsem pa je sonce vsem dostopen in neizčrpen naraven vir. Energija sonca je okolju prijazna ker ne povzroča emisij škodljivih snovi. Z izkoriščanjem solarne energije, nadomestimo občutni delež porabe fosilnih goriv.

Sončno energijo izkoriščamo na dva načina:

s solarnim sistemom za pripravo tople vode in dogrevanje prostorov,
s sončnimi celicami za proizvodnjo električne energije s solarnim sistemom.
Solarni sistem – za pripravo tople sanitarne vode in podporo gorevanju
Bistven komponente solarnega sistema so kolektorji, bojler ali zalogovnik prilagojen za solarni sistem, raztezna posoda,
črpalka in solarni regulator.

Sončni kolektorji
Eden najenostavnejših načinov izkoriščanja sončne energije je postavitev sončnih zbiralnikov, ki jih imenujemo tudi sprejemniki sončne energije (SSE) ali sončni kolektorji. Z njimi ogrevamo sanitarno vodo ali dogrevamo objekt.
Sončne kolektorje delimo v dve osnovni skupini in sicer ploščati in vakuumski. Vsaka izvedba ima svoje prednosti in slabosti. Ploščati kolektorji so še vedno prevladujoča izbira, saj so cenovno ugodnejši, poleg dobrih toplotnih izkoristkov jih odlikuje tudi zelo dobra odpornost na vremenske vplive in manjšo točo.

Delovanje solarnega sistema
Proces delovanja solarnega sistema s ploščatimi kolektorji lahko opišemo s tremi koraki:

sončna energija se v kolektorju absorbira preko posebne absorpcijske folije, s katero je prekrit cevni sistem z grelnim medijem,
medij se s pomočjo črpalke transportira v solarni bojler ali zalogovnik tople vode,
topla voda, ki prihaja iz solarnega sistema, preko izmenjevalca segreva sanitarno vodo. V primeru, da za segrevanje sanitarne vode ne porabimo vse razpoložljive energije, se višek lahko uporabi tudi kot podpora ogrevanju.


Solarni sistem

Solarni sistem

TIMESTAMP

S klikom na povpraševanje do ponudbe!
PONUDNIKI
Solarni sistem | Seltron d.o.o | PONUDBA tipi-top.si. Hitro in brezplačno do lokalnih ponudnikov. Oddajte povpraševanje in primerjajte cene izbranih ponudnikov. Brezplačno! Sodelujemo zgolj s preverjenimi in zaupanja vrednimi izvajalci, ki kvalitetno opravijo svoje delo.

Hvala za vaš obisk, vedno ste dobrodošli!

Delite stran tipi-top.si - CONTRACTORS na socialnem omrežju

Družabna omrežja ki nam omogočajo, da objavljamo podatke o strani tipi-top.si - CONTRACTORS, in s tem sporočamo drugim, kaj tipi-top.si ponuja.. Povezovanje z ljudmi, ki nam sledijo in nas spremljajo na socialnih omrežjih na omogoča, da z njimi gradimo poseben odnos. Predvsem pri objavljanju in deljenju vsebine ali objav.


CONTRACTORS - Solarni sistem | Seltron d.o.o | PONUDBA tipi-top.si

tipi-top.si

×
d

tipi-top.si uporablja piškotke za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Zaprite okno in se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.