STREHA | Aleksander Majde, s.p. | PONUDBA tipi-top.si


Streha je pomemben in zaključni konstrukcijski del vsake zgradbe. Streha ima več funkcij, med pomembnejšimi pa je ta, da zgradbo ščiti pred zunanjimi vremenskimi pojavi; torej padavinami, vetrom in temperaturnimi vplivi.
STREHA - tipi-top.si


gges-gradbenistvo.si/gges-gradbenistvo.si.jpg 36 73 gges.jpg
STREHASTREHA-2021-12-14-10-31-05.png

STREHA

Aleksander Majde, s.p. - Delujemo na področju: posavska, pomurska, obalno-kraška, gorenjska, osrednjeslovenska, zasavska, primorsko-notranjska, podravska, savinjska, koroška, goriška, jugovzhodna SlovenijaStreha je pomemben in zaključni konstrukcijski del vsake zgradbe. Streha ima več funkcij, med pomembnejšimi pa je ta, da zgradbo ščiti pred zunanjimi vremenskimi pojavi; torej padavinami, vetrom in temperaturnimi vplivi. Poleg tega, mora zagotavljati tudi toplotno in zvočno ugodje pri bivanju v zgradbi.Streha pogosto dobi naziv peta fasada stavbe, saj je zaradi njene vidnosti in izpostavljenosti pomemben tudi njen estetski videz. Zato imajo pomembno vlogo oblika strehe, njena velikost, vrsta kritine, barva kritine in način pokrivanja ter prezračevalni sistem.Da zagotovimo vse to, moramo predvsem dobro, premišljeno in kakovostno načrtovati gradnjo strehe.

.

Vrste streh (glede na materiale)
.

Pri izbiri strešne kritine za streho, moramo upoštevati nekaj dejavnikov.Predvsem se moramo posvetiti tem trem:arhitekturi objekta,


podnebnim razmeram kraja, kjer stoji objekt,


in ekonomičnosti – razmerje med kakovostjo in ceno.

Danes je na trgu velika ponudba strešnih kritin, zato se moramo izbiri še posebej posvetiti. Kvalitetna strešna kritina mora izpolnjevati spodaj naštete zahteve :biti prijazna okolju,


imeti ličen videz,


poskrbeti za varnost,


biti kakovostna in trajnostna,


biti cenovno ugodna in


nezahtevna za vzdrževanje,


omogočiti lahko montažo in


imeti majhno težo.
.

Kovinska streha
.

Nas predvsem zanima kovinska streha, ali pločevinasta streha, oziroma kovinska kritina.

.

Kovina kot material za pokrivanje streh, se v zadnjem obdobju vse bolj uveljavlja, saj ima veliko prednosti, hkrati pa je zaradi svoje kakovosti in vsestranskosti tudi cenovno ugodna. Pločevinasta streha postaja čedalje bolj priljubljena zaradi naslednjih pozitivnih razlogov:Kovinska kritina je primerna za strehe vseh naklonov, zelo položne strehe (streha z naklonom 8º), kot tudi izredno strme strehe ( streha z naklonom 90º).


Odporna je na razne vremenske razmere, kot so toča, močan veter, vročina, mraz in sneg. Kakovostno položene pločevinaste kritine popolnoma preprečujejo vdor vode.


Kovinska kritina je zelo lahka, verjetno eden izmed najlažjih materialov kritin na trgu, zato so primerne za strehe z malimi nakloni, starejše zgradbe s slabšo konstrukcijo, vetrovna območja, strehe z velikimi razpon. Masa kritin znaša okoli 4 – 5 kg na kvadratni meter, kar je desetkrat manj, kot pri betonskih ali opečnih kritinah.

Kovinska streha je potresno varna, odporna na UV žarke in ognjevarna. Ne uničujejo jih niti plesen, mah, gniloba ter insekti. Njihova življenjska doba je zelo dolga, zato vam pri podjetju Kritine Majde nudimo dolgoletno garancijo, tudi do 50 let. Zelo pozitivna lastnost, saj vam dolgo ne bo potrebno skrbeti za zamenjavo.


Pločevinasto streho lahko zaradi njene lahkosti montiramo na starejše objekte, katerih ostrešje ne bi preneslo prevelikih obremenitev, strešno kritino pa lahko iz istega razloga namestimo tudi čez obstoječo kritino.


Tudi sama montaža kovinske kritine je enostavna. Večina pločevinastih streh je dobavljiva v velikih kosih, ki jih je enostavno namestiti . Kovine se ob temperaturnih razlikah krčijo in raztezajo, da pri tem ne bi prišlo do ukrivljanja strehe, so plošče pritrjene tako, da omogočajo krčenje in raztezanje materiala brez poškodb.
Tu pa se pozitivne lastnosti še ne končajo …


Poskrbljeno pa je tudi za toplotno izolacijo. Kovinske strehe odbijajo sončne žarke ter toploto in tako poleti zmanjšujejo temperaturo v hiši. Notranjo temperaturo ohranjajo tudi zato, ker je med kritino in podeskanim delom ostrešja zračni žep, ki deluje kot dodatni izolator. To pomeni, da boste poleti prihranili pri hlajenju, pozimi pa pri ogrevanju.


Nekdaj so pločevinaste strehe veljale za glasne, dandanes pa te težave ni več. K temu so pripomogli izolacijski materiali, posip na kovinskih kritinah in oblika – kovinska kritina je oblikovane valovito – in kapljice dežja se zaradi tega razpršijo.
Najtežje je sicer obvladovati hrup pri frčadah, saj te pogosto niso prekrite, temveč oblečene v gladek kos kovine, ki je pogosto tudi brez posipa.


Kovinska streha oziroma pločevinasta streha, so kritine iz različnih kovin. Za stanovanjske hiše so primerne kovine za uporabo:
primerno obdelano in pred vremenskimi vplivi ter korozijo zaščiteno valovito jeklo (pocinkano in prebarvano),
uporabi se lahko tudi aluminij, ki ima to prednost, da je zelo lahek.


Kot velik plus pa šteje tudi mogočna paleta barv in oblik. Pri podjetju Kritine Majde je na voljo kovinska kritina v obliki strešnika, trapezna kritina, kritine na klik in paneli z izolacijo.


STREHA

STREHA

TIMESTAMP

S klikom na povpraševanje do ponudbe!
PONUDNIKI
STREHA | Aleksander Majde, s.p. | PONUDBA tipi-top.si. Hitro in brezplačno do lokalnih ponudnikov. Oddajte povpraševanje in primerjajte cene izbranih ponudnikov. Brezplačno! Sodelujemo zgolj s preverjenimi in zaupanja vrednimi izvajalci, ki kvalitetno opravijo svoje delo.

Hvala za vaš obisk, vedno ste dobrodošli!

Delite stran tipi-top.si - CONTRACTORS na socialnem omrežju

Družabna omrežja ki nam omogočajo, da objavljamo podatke o strani tipi-top.si - CONTRACTORS, in s tem sporočamo drugim, kaj tipi-top.si ponuja.. Povezovanje z ljudmi, ki nam sledijo in nas spremljajo na socialnih omrežjih na omogoča, da z njimi gradimo poseben odnos. Predvsem pri objavljanju in deljenju vsebine ali objav.


CONTRACTORS - STREHA | Aleksander Majde, s.p. | PONUDBA tipi-top.si

tipi-top.si

×
d

tipi-top.si uporablja piškotke za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Zaprite okno in se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.