STATIČNA SANACIJA GRADBENIH KONSTRUKCIJ | GRATING M Team, d.o.o. | PONUDBA tipi-top.si


Statična sanacija gradbenih konstrukcij so gradbeni posegi s katerimi stavbi izboljšamo statično stabilnost in tehnično ustreznost, ter varnost pri uporabi.

Najpomembnejši element pri statičnih sanacijah je statična sanacija nosilnih elementov stavbe (temelji, nosilna konstrukcija).
STATIČNA SANACIJA GRADBENIH KONSTRUKCIJ - tipi-top.si


STATIČNA SANACIJA GRADBENIH KONSTRUKCIJSTATIČNA-SANACIJA-GRADBENIH-KONSTRUKCIJ-2021-05-14-07-58-04.jpg

STATIČNA SANACIJA GRADBENIH KONSTRUKCIJ

GRATING M Team, d.o.o. - Delujemo na področju: osrednjeslovenska SlovenijaStatična sanacija gradbenih konstrukcij so gradbeni posegi s katerimi stavbi izboljšamo statično stabilnost in tehnično ustreznost, ter varnost pri uporabi.

Najpomembnejši element pri statičnih sanacijah je statična sanacija nosilnih elementov stavbe (temelji, nosilna konstrukcija).

V podjetju Grating M Team izvajamo sanacije temeljev, nosilnih zidov in medetažnih plošč na podlagi statičnih izračunov in skladno z navodili statika. Sodelujemo s strokovnjaki na področju temeljenja – geomehanik in na področju konstrukcij (statik), ki skladno z zakonodajo izdelajo geomehanska poročila in statične izračune, ter navodila za izvedbo statične sanacije.

Na podlagi te vam izdelamo ponudbo in dela tudi izvedemo. Najpomembnejše statične sanacije so sanacije temeljev, sanacija nosilnih zidov in sanacija medetažnih konstrukcij.

Statična sanacija temeljev

Tako kot se gradi hiša od temeljev navzgor, poteka tudi statična sanacija stavbe. Statična sanacija temeljev se izvaja zaradi različnih vzrokov, ki so pogosto posledica slabe gradnje, slabo nosilnih tal, lahko pa se izvajajo zaradi spremenjene namembnosti objekta.

Na podlagi poročila geomehanika in statika se temelji sanirajo na več načinov:

obbetoniranje temeljev
podbetoniranje temeljev
injektiranje temeljev
Statična sanacija nosilnih zidov

Po sanaciji temeljev se je potrebno lotiti sanacije nosilnih zidov. Nosilne zidove dodatno ojačamo z armaturo, injektiramo z injekcijskimi masami, vse na podlagi poročila statika.

Statična sanacija medetažnih konstrukcij

Sanacija medetažnih konstrukcij je izredno zahtevna še posebej v starih stavbah. Stare stavbe imajo opečnate nosilne zidove in majhne prostore. Pri rušitvah vmesnih nosilnih zidov za povečanje prostora je nujna prisotnost statika, ki poda rešitve sanacije medetažnih konstrukcij in nosilnih zidov. V večini primerov je zadostna samo zamenjava medetažne konstrukcije in izdelava betonskih plošč v nosilnih stenah vendar brez statičnega izračuna statična sanacija ni priporočljiva. V kolikor pri prenovi hiše rušite kakšno nosilno steno je smiselna statična presoja in sanacija medetažne konstrukcije.


STATIČNA SANACIJA GRADBENIH KONSTRUKCIJ

STATIČNA SANACIJA GRADBENIH KONSTRUKCIJ

TIMESTAMP

S klikom na povpraševanje do ponudbe!
PONUDNIKI
STATIČNA SANACIJA GRADBENIH KONSTRUKCIJ | GRATING M Team, d.o.o. | PONUDBA tipi-top.si. Hitro in brezplačno do lokalnih ponudnikov. Oddajte povpraševanje in primerjajte cene izbranih ponudnikov. Brezplačno! Sodelujemo zgolj s preverjenimi in zaupanja vrednimi izvajalci, ki kvalitetno opravijo svoje delo.

Hvala za vaš obisk, vedno ste dobrodošli!

Delite stran tipi-top.si - CONTRACTORS na socialnem omrežju

Družabna omrežja ki nam omogočajo, da objavljamo podatke o strani tipi-top.si - CONTRACTORS, in s tem sporočamo drugim, kaj tipi-top.si ponuja.. Povezovanje z ljudmi, ki nam sledijo in nas spremljajo na socialnih omrežjih na omogoča, da z njimi gradimo poseben odnos. Predvsem pri objavljanju in deljenju vsebine ali objav.


CONTRACTORS - STATIČNA SANACIJA GRADBENIH KONSTRUKCIJ | GRATING M Team, d.o.o. | PONUDBA tipi-top.si

tipi-top.si

×
d

tipi-top.si uporablja piškotke za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Zaprite okno in se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.