Prezračevanje | Dejan Štrus s.p. | PONUDBA tipi-top.si

Imate slab zrak v stanovanju ali poslovnem prostoru, vam primanjkuje kisika in tudi odpiranje oken ne pomaga? Vas mučijo glavoboli in niste učinkoviti ter želite sebi in svojim najbližjim zagotoviti bolj prijetno bivanje? Si želite boljše prezračevanje prostorov, v katerih preživite veliko časa?


Pišite nam na info@instalacije-strus.si ali nas pokličite na 041 944 610 ali 031 441 274 in poskrbeli bomo, da bo v vaših prostorih nameščen prezračevalni sistem, ki bo vedno dovajal svež in čist zrak.

ponudbe
Prezračevanje - tipi-top.si


PrezračevanjePrezračevanje-2021-12-29-02-28-33.png

Prezračevanje

Dejan Štrus s.p. - Delujemo na področju: primorsko-notranjska, zasavska, posavska, osrednjeslovenska, obalno-kraška, podravska, goriška, gorenjska, savinjska, koroška, pomurska, jugovzhodna SlovenijaImate slab zrak v stanovanju ali poslovnem prostoru, vam primanjkuje kisika in tudi odpiranje oken ne pomaga? Vas mučijo glavoboli in niste učinkoviti ter želite sebi in svojim najbližjim zagotoviti bolj prijetno bivanje? Si želite boljše prezračevanje prostorov, v katerih preživite veliko časa?


Pišite nam na info@instalacije-strus.si ali nas pokličite na 041 944 610 ali 031 441 274 in poskrbeli bomo, da bo v vaših prostorih nameščen prezračevalni sistem, ki bo vedno dovajal svež in čist zrak.


Prezračevanje je proces, s katerim se čist zrak, ki je v največ primerih zunanji zrak, namenoma dovaja v notranje prostore, iz katerih se sočasno odvaja nečist zrak. Prezračevanje se seveda lahko izvaja na povsem naraven način z odpiranjem oken in vrat ali pa za to uporabimo mehanski prezračevalni sistem.


Pravilno prezračevanje dovaja zunanji – čist zrak v stavbo in ga razporeja po notranjih prostorih ter odvaja notranji – nečist zrak iz nje. Prezračevanje stavb in prostorov je predvsem namenjeno zagotavljanju zdravega zraka za dihanje in odstranjevanju onesnaženega zraka iz prostorov, kjer se nahajamo ljudje.

Prezračevanje ima tri osnovne stopnje:

količina in kakovost dovedenega zraka v prostor,
smer zračnega pretoka, ki mora potekati od čiste cone proti umazani ter nato ven iz stavbe in
porazdelitev čistega zraka po stavbi oz. prostoru ter odstranjevanje nečistih delcev iz zraka.

Zakaj je potrebno prisilno prezračevati?

Prisiljen način prezračevanja je potreben zaradi novih gradbenih standardov, ki velevajo uporabo sodobnih izolativnih materialov. Potreba po prisilnem prezračevanju prostorov je nastala zaradi učinkovitega zagotavljanja odvajanja viškov vlage, neprijetnih vonjav in drugih škodljivih nečistoč v zraku iz naših bivalnih prostorov. S tem pa je prišlo tudi do večje porabe energije in s tem povezanih večjih stroškov, zato priporočamo prezračevanje prostorov s pomočjo rekuperatorskih prezračevalnih sistemov, ki bodo učinkovito prezračili in hkrati ogreli vaše prostore.


Prezračevanje z rekuperacijo pomeni, da se del odpadnega – umazanega zraka s pomočjo rekuperatorja pretvori v toplotno energijo, ki se lahko uporabi npr. za ogrevanje preko ogrevalnega sistema. Prezračevanje z rekuperacijo je zelo učinkovit in uporaben sistem prezračevanja, saj istočasno, ko dovaja svež zrak v prostor in odvaja nečistega iz prostora, tudi uporabi toploto nečistega zraka za ogrevanje čistega – svežega zraka v prostor. Zato je takšen sistem prezračevanja zelo ekonomičen in vedno bolj iskan, saj so zaradi sprotnega prezračevanja in ogrevanja precej manjši skupni stroški.


Prezračevanje je lahko tudi namerno ali nenamerno. Nenamerno je takrat, ko naši prostori niso dovolj dobro tesnjeni in zato skozi različne reže prepuščajo zrak, kar pa praviloma ni v nikogaršnjem interesu. Kako hitro bo neželeno prezračevanje potekalo, je odvisno od poroznosti stavbe, moči vetra in zunanje temperature okolja.


Kako pravilno vgraditi sistem za prisilno prezračevanje?

Za dovolj čist zrak v bivalnih ali poslovnih prostorov je treba najprej poskrbeti za dobro tesnjenje prostora, v katerega želimo vgraditi prezračevalni sistem. Za pravilno prezračevanje je tudi zelo pomembno, kako je prezračevalni sistem vgrajen v samo stavbo, saj nepravilnosti kaj hitro privedejo do nenamernega zračnega toka in do prevelikega vpliva neželenih zunanjih vremenskih razmer, še posebej ko pritiski delujejo na prezračevalni sistem oz. na tesnila na odprtinah, ki so namenjene prezračevanju. Po vgradnji je sam sistem prezračevanja zelo težko popraviti oz. se ga v več primerih sploh ne da oz. je edina možnost povsem odstraniti starega in vgraditi novega, če želimo, da bo prezračevanje naših prostorov kar najbolj optimalno. Če sistem ni urejen pravilno, lahko pride do nepravilnega delovanja, kar posledično lahko privede do prevelike porabe energije in nezmožnosti dovajanja ustrezne količine čistega zraka in odvajanja ustrezne količine nečistega zraka. Zato morajo biti tudi stavbe grajene v skladu s predpisanimi standardi o prepustnosti zraka.


Zato toplo priporočamo, da nas še pred nakupom kontaktirate, da se dogovorimo za brezplačen ogled vaše stavbe, ob katerem vam bomo tudi brezplačno svetovali.


Prezračevanje stavbe lahko izvajamo na tri načine:

naravno,
mehansko in
mešano.

Naravno prezračevanje je, ko naravne sile, kot so vetrovi in toplotne vzgonske, zaradi razlik v gostoti zraka na prostem in v zaprtih prostorih poganjajo zrak skozi za to namenjene odprtine, ki so lahko okna in vrata, različni vetrni stolpi in zračniki, lahko pa je to tudi dimnik. Kakovost naravnega prezračevanja je odvisna v glavnem od človeškega vedenja, odvisno pa je tudi od podnebja in same oblike stavbe.


Prezračevanje

Prezračevanje

TIMESTAMP

S klikom na povpraševanje do ponudbe!


PONUDNIKI
Prezračevanje | Dejan Štrus s.p. | PONUDBA tipi-top.si. Hitro in brezplačno do lokalnih ponudnikov. Oddajte povpraševanje in primerjajte cene izbranih ponudnikov. Brezplačno! Sodelujemo zgolj s preverjenimi in zaupanja vrednimi izvajalci, ki kvalitetno opravijo svoje delo.

Hvala za vaš obisk, vedno ste dobrodošli!

Delite stran tipi-top.si - CONTRACTORS na socialnem omrežju

Družabna omrežja ki nam omogočajo, da objavljamo podatke o strani tipi-top.si - CONTRACTORS, in s tem sporočamo drugim, kaj tipi-top.si ponuja.. Povezovanje z ljudmi, ki nam sledijo in nas spremljajo na socialnih omrežjih na omogoča, da z njimi gradimo poseben odnos. Predvsem pri objavljanju in deljenju vsebine ali objav.


CONTRACTORS - Prezračevanje | Dejan Štrus s.p. | PONUDBA tipi-top.si

tipi-top.si

×
d

tipi-top.si uporablja piškotke za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Zaprite okno in se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Sprejemam