Prezračevalni sistemi | PANTAL d.o.o. | PONUDBA tipi-top.si


Veter kot najbolj naravna, čista in stroškovno učinkovita energija za prezračevanja doma.
Čeprav veter ne piha vedno konstantno, je popolno zagotovilo za neprekinjeno prezračevanje hiš in stanovanj.
Prezračevalni sistemi - tipi-top.si


Prezračevalni sistemiPrezračevalni-sistemi-2021-12-30-11-56-13.png

Prezračevalni sistemi

PANTAL d.o.o. - Delujemo na področju: pomurska, obalno-kraška, zasavska, jugovzhodna, savinjska, podravska, koroška, posavska, goriška, osrednjeslovenska, primorsko-notranjska, gorenjska SlovenijaVeter kot najbolj naravna, čista in stroškovno učinkovita energija za prezračevanja doma.
Čeprav veter ne piha vedno konstantno, je popolno zagotovilo za neprekinjeno prezračevanje hiš in stanovanj. Okenski prezračevalni ventili Regel-air® se uporabljajo predvsem za navzkrižno prezračevanje. To pomeni, da zrak v stavbo dovajamo na veterni strani. Negativni tlak, ki nastane na zavetrni strani pa zagotavlja odvajanje vlažnega, odpadnega zraka. Iz grafike je razvidno, da je negativni tlak (vlek) močnejši od pozitivnega tlaka na vetrni strani.

Zakaj montirati prezračevalne ventile na okna?
stalen dotok svežega zraka v prostor povečuje bivalno ugodje
brez nadležnega prepiha pri zračenju
preprečevanje nastanka neprijetnih vonjav v prostoru
zmanjšanje vlage v prostoru, preprečuje nastanek plesni
suh zrak v prostoru se hitreje ogreje - prihranek pri energiji za ogrevanje
nižanje količine radona v prostorih - zlasti na področju krasa

Hladen, svež zunanji zrak se pomika skozi delno ogret okenski profil. S tem se zrak delno ogreje in tako v prostor priteka svež predhodno ogret zrak, zato je tak način zračenja energetsko bolj učinkovit, kot odpiranje oken na kip ali stežaj. Nenehna izmenjava zraka v stanovanju zmanjšuje vlažnost prostora in sten na nizko raven. Nizka vlažnost zagotavlja manj potrebne energije za ogrevanje prostorov. Ker se suh zrak lažje ogreje kot vlažen zrak.

Pri primerjavi prezračevalnih sistemov je vredno izpostaviti nekatere vidike na temo "higiena".

Centralni prezračevalni sistemi z rekuperacijo toplote zahtevajo mrežo prezračevalnih kanalov, ki povezujejo prezračevalno enoto z zračniki za dovod in odvod zraka po celotni hiši ali stanovanju. Toda dolge cevi za dovod zraka, na primer položene v estrih ali spuščeni strop, so pogosto šibka točka. V poletnih mesecih, zlasti v vlažnih, nevihtnih ozračjih, obstaja nevarnost, da bo v sistemu za rekuperacijo toplote nastal kondenz, ki lahko posledično povzroči neopaženo onesnaženje z mikrobi. Preiskave nemške Zvezne agencije za okolje jasno opozarjajo na to potencialno nevarnost.

V nasprotju s lokalnimi prezračevalnimi sistemi z rekuperacijo toplote, sistemi za odvod zraka v kombinaciji z okenskimi ventili Regel-air® nimajo dolgih kanalov za dovod zraka. Dovod zraka se skozi okenske profile vodi neposredno v notranjost prostora. Na ta način se posamezne sobe oskrbijo s čistim svežim zrakom od zunaj.


Prezračevalni sistemi

Prezračevalni sistemi

TIMESTAMP

S klikom na povpraševanje do ponudbe!
PONUDNIKI
Prezračevalni sistemi | PANTAL d.o.o. | PONUDBA tipi-top.si. Hitro in brezplačno do lokalnih ponudnikov. Oddajte povpraševanje in primerjajte cene izbranih ponudnikov. Brezplačno! Sodelujemo zgolj s preverjenimi in zaupanja vrednimi izvajalci, ki kvalitetno opravijo svoje delo.

Hvala za vaš obisk, vedno ste dobrodošli!

Delite stran tipi-top.si - CONTRACTORS na socialnem omrežju

Družabna omrežja ki nam omogočajo, da objavljamo podatke o strani tipi-top.si - CONTRACTORS, in s tem sporočamo drugim, kaj tipi-top.si ponuja.. Povezovanje z ljudmi, ki nam sledijo in nas spremljajo na socialnih omrežjih na omogoča, da z njimi gradimo poseben odnos. Predvsem pri objavljanju in deljenju vsebine ali objav.


CONTRACTORS - Prezračevalni sistemi | PANTAL d.o.o. | PONUDBA tipi-top.si

tipi-top.si

×
d

tipi-top.si uporablja piškotke za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Zaprite okno in se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.