Prezračevalni sistemi | PONUDBA tipi-top.si


Ljudje preživimo vse več časa v zaprtih prostorih, zato je kakovost zraka bistvenega pomena. Novi trendi gradnje so prinesli veliko pozitivnih sprememb, na drugi strani pa so se pojavili novi izzivi: neprimerna zračna vlažnost, plesen, zatohel zrak v prostoru, … Odgovor na nastalo situacijo ponuja ustrezen prezračevalni sistem.
Prezračevalni sistemi - tipi-top.si


Prezračevalni sistemiPrezračevalni-sistemi-2021-12-10-01-38-36.jpg

Prezračevalni sistemi

- Delujemo na področju: zasavska, obalno-kraška, posavska, osrednjeslovenska, podravska, gorenjska, koroška, primorsko-notranjska, pomurska, savinjska, jugovzhodna, goriška SlovenijaLjudje preživimo vse več časa v zaprtih prostorih, zato je kakovost zraka bistvenega pomena. Novi trendi gradnje so prinesli veliko pozitivnih sprememb, na drugi strani pa so se pojavili novi izzivi: neprimerna zračna vlažnost, plesen, zatohel zrak v prostoru, … Odgovor na nastalo situacijo ponuja ustrezen prezračevalni sistem.

Zaradi preprostejšega načina gradnje je bilo za prezračevanje hiše včasih bistveno bolje poskrbljeno, saj so objekti nenehno dihali. Kakovost zraka v njih je bila zato kljub večjim toplotnim izgubam in posledično nižji energetski učinkovitosti višja. Spremembe, ki so prinesle nove trende gradnje, so situacijo obrnile na glavo. Moderni domovi in poslovni prostori so namreč veliko bolje zatesnjeni, a manj zračni. Ker slabše prezračevanje hiše hitro vodi v težave, kot so plesen, zatohel zrak ali neprimerna raven vlage, je nujna napredna tehnološka rešitev – prezračevalni sistemi.

Prezračevanje z rekuperacijo pomeni vložek v zdravje
Človek naj bi vsak dan vdihnil okrog 20.000 litrov svežega zraka, ki je bistven za zdravje in dobro počutje. A ker večina od nas zaradi narave svojega dela in hitrega tempa življenja vse več časa preživi v zaprtih prostorih, prav kakovost zraka v prostoru vse bolj pridobiva na pomenu, z njim pa seveda zadostno prezračevanje.

Zanimivo je, da med glavne onesnaževalce zraka v prostoru uvrščamo prav človeka. Razlog je seveda v izdihanem ogljikovem dioksidu, a to še zdaleč ni edini faktor tveganja. Iz pohištva in opreme lahko izhlapevajo nevarne snovi, na kakovost zraka pa še kako vplivajo tudi bakterije, vlaga in plesen. Če smo slabemu ali zatohlemu zraku dlje izpostavljeni, bomo manj produktivni, hitreje bomo utrujeni, višje pa bo tudi naše tveganje za razvoj alergij ali vnetij.

Veliko, a tiho nevarnost v zaprtih prostorih, kot so hiše, vrtci, šole in poslovni prostori, predstavlja tudi radon – radioaktiven plin brez barve, vonja in okusa. Ta iz tal prehaja v zrak, nato razpade, njegovi radioaktivni delci pa se vežejo na prah ali druge delce v zraku, ki jih nato vdihavamo. Ti delci na prostem ne predstavljajo nevarnosti, saj je njihova koncentracija nizka. A v zaprtih prostorih se izpostavljenost radonu znatno poveča, prekomerno vdihavanje radioaktivnih delcev pa sodi med najpogostejše vzroke za razvoj pljučnega raka.

Prezračevanje hiše ali katerega koli drugega objekta je zato ključno, da preprečimo izpostavljenost radonu in se izognemo hujšim motnjam dihalnega sistema. Toda kako prezračiti vse bolje izolirane objekte?

Rešitev so vrhunski prezračevalni sistemi z rekuperacijo

Za prezračevanje hiše tradicionalno poskrbimo tako, da odpremo okno ali balkonska vrata. V nekaterih primerih nam pomagajo tudi večja drsna vrata, ki vodijo na teraso. Takšna rešitev se v praksi izkaže za le delno uspešno. Iz okolice lahko v naše stanovanje doteka zrak slabše kakovosti od tistega, ki smo ga spustili na prosto (v prostor lahko pridejo škodljivi delci), prezračevanje pa prav tako ni enakomerno.

Naslednja v nizu težav je presuh zrak, kar je še posebej problematično v zimskem času. Optimalna vlažnost v prostoru namreč znaša med 50 in 60 %, pozimi pa se v ogrevanih stavbah ta vrednost lahko spusti tudi na 30 %. Rešitve za tovrstne zagate so seveda vlažilci ali kakovostni sistemi prezračevanja.

Pogost pojav v slabo prezračevanih prostorih je tudi presežek vlage. Ta se najprej pozna na oknih in vratih, kjer se na steklih nabere kondenz, pozna pa se tudi na stenah. Če nastale situacije ne saniramo pravočasno, to lahko privede do pojava glivic in plesni. Pojavi se neprijeten vonj, ki ga prevzamejo tudi oblačila in pohištvo, obenem pa je resna grožnja našim dihalom.

In prav zato se pri gradnji ali prenovi pojavi pomembno vprašanje – kakšen sistem izbrati, za kakovostno in zanesljivo prezračevanje hiše? Izbrani prezračevalni sistem mora namreč omogočati zadostno raven vlažnosti, obenem pa zagotavljati čim manjše energijske izgube.

Najboljša rešitev je prezračevanje z rekuperacijo. Rekuperacija predstavlja pomemben vidik nizkoenergetske gradnje, saj dviguje raven kakovosti življenja, obenem pa prispeva k ohranjanju narave.


Prezračevalni sistemi

Prezračevalni sistemi

TIMESTAMP

S klikom na povpraševanje do ponudbe!
PONUDNIKI
Prezračevalni sistemi | PONUDBA tipi-top.si. Hitro in brezplačno do lokalnih ponudnikov. Oddajte povpraševanje in primerjajte cene izbranih ponudnikov. Brezplačno! Sodelujemo zgolj s preverjenimi in zaupanja vrednimi izvajalci, ki kvalitetno opravijo svoje delo.

Hvala za vaš obisk, vedno ste dobrodošli!

Delite stran tipi-top.si - CONTRACTORS na socialnem omrežju

Družabna omrežja ki nam omogočajo, da objavljamo podatke o strani tipi-top.si - CONTRACTORS, in s tem sporočamo drugim, kaj tipi-top.si ponuja.. Povezovanje z ljudmi, ki nam sledijo in nas spremljajo na socialnih omrežjih na omogoča, da z njimi gradimo poseben odnos. Predvsem pri objavljanju in deljenju vsebine ali objav.


CONTRACTORS - Prezračevalni sistemi | PONUDBA tipi-top.si

tipi-top.si

×
d

tipi-top.si uporablja piškotke za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Zaprite okno in se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.