Prezračevalni sistemi | PONUDBA tipi-top.si

Prezračevanje z rekuperacijo je v zadnjih letih postal zelo dobro poznan pojem med ljudmi. Z zamenjavo oken in izolacijo stavbe se žal prepreči izmenjava zraka med notranjostjo in zunanjostjo stavbe.

ponudbe
Prezračevalni sistemi - tipi-top.si


Prezračevalni sistemiPrezračevalni-sistemi-2021-12-29-02-49-31.png

Prezračevalni sistemi

- Delujemo na področju: posavska, primorsko-notranjska, koroška, obalno-kraška, gorenjska, podravska, savinjska, jugovzhodna, pomurska, zasavska, goriška, osrednjeslovenska SlovenijaPrezračevanje z rekuperacijo je v zadnjih letih postal zelo dobro poznan pojem med ljudmi. Z zamenjavo oken in izolacijo stavbe se žal prepreči izmenjava zraka med notranjostjo in zunanjostjo stavbe. V notranjosti objekta nastaja vlaga, kot posledica bivanja: kuhanja, pranja, tuširanja,… Nove in adaptirane stavbe tako potrebujejo sistem prezračevanja, saj jutranje odpiranje oken ali odpiranje oken “na kip” ne zadošča več.

V primeru prezračevanja z rekuperacijo pa tipično po dva rekuperatorja delujeta v paru. En rekuperator dovaja zrak v prostor, medtem ko drugi rekuperator odvaja zrak iz prostora. V naslednjem ciklu se smer delovanja obrne. Pri tem pa je pomembno, da je sestavni del rekuperatorja tudi hranilnik toplote. Ko rekuperator odvaja topel zrak iz prostora, se hranilnik toplote segreje. Ko v naslednjem ciklu skozi isti rekuperator v prostor dovajamo hladen zrak, se le ta zaradi hranilnika toplote predhodno segreje. Izkoristki boljših rekuperatorjev dosegajo tudi vrednost izkoristka ranga 90%.

S pomočjo rekuperacije tako znatno znižamo toplotne izgube zaradi prezračevanja. Le-te lahko dosegajo več deset odstotkov potrebne toplote za ogrevanje stavbe. S pomočjo rekuperacije toplote pa so izgube zaradi prezračevanja neznatne.

Kdaj pride uporaba rekuperacije v poštev ? Rekuperacija je še posebej primerna v primeru novih, nizkoenergijskih hiš in v primeru obstoječih stavb, ki se ustrezno energetsko obnovijo s kakovostnimi okni in večjo debelino fasadne in strešne izolacije.

Prezračevanje z rekuperacijo, PURES in EKO SKLAD
Pravilnik o učinkoviti rabi energije v stavbah (PURES) predpisuje, da se mora zrak v prostoru v celoti zamenjati v roku 2 ur. Določeni drugi standardi pa predpisujejo nekoliko manjšo stopnjo izmenjave zraka med stavbo in okolico.

K številnim odločitvam za prezračevanje z rekuperacijo pozitivno pripomore tudi dejstvo, da Eko sklad v številnih obdobjih tovrstno obliko prezračevanja subvencionira.

Klasično prezračevanje, prezračevanje z rekuperacijo ali hibriden sistem
Pri klasičnem sistemu prezračevanja se v bivalne prostore dovaja suh in hladen zrak skozi stenske ali okenske zračnike, ventilatorji v kuhinjah in kopalnich pa odvajajo topel in vlažen zrak iz stavbe.

Klasičen sistem prezračevanja izvajamo zelo redko, predvsem zaradi visokih toplotnih izgub. Primeren pa je na primer v manjših stanovanjih v toplejših krajih (na primer na Primorskem). Z uvedbo prezračevanja tako zagotovimo suh in svež zrak in preprečimo nastanek vlage in plesni, ko so stanovanja v zimskem obdobju tudi po več mesecev prazna in neprezračevana.

Pogosto oziroma skoraj praviloma izvajamo prezračevanje z rekuperacijo, ki je kombinirano s klasičnimi odvodnimi ventilatorji. Govorimo o tako imenovanem hibridnem sistemu prezračevanja. Klasični ventilatorji so cenejši od rekuperatorjev, namestimo pa jih v prostore, ki so namenjeni izključno odvajanju zraka (kopalnice, kuhinje, pralnice,…).


Prezračevalni sistemi

Prezračevalni sistemi

TIMESTAMP

S klikom na povpraševanje do ponudbe!


PONUDNIKI
Prezračevalni sistemi | PONUDBA tipi-top.si. Hitro in brezplačno do lokalnih ponudnikov. Oddajte povpraševanje in primerjajte cene izbranih ponudnikov. Brezplačno! Sodelujemo zgolj s preverjenimi in zaupanja vrednimi izvajalci, ki kvalitetno opravijo svoje delo.

Hvala za vaš obisk, vedno ste dobrodošli!

Delite stran tipi-top.si - CONTRACTORS na socialnem omrežju

Družabna omrežja ki nam omogočajo, da objavljamo podatke o strani tipi-top.si - CONTRACTORS, in s tem sporočamo drugim, kaj tipi-top.si ponuja.. Povezovanje z ljudmi, ki nam sledijo in nas spremljajo na socialnih omrežjih na omogoča, da z njimi gradimo poseben odnos. Predvsem pri objavljanju in deljenju vsebine ali objav.


CONTRACTORS - Prezračevalni sistemi | PONUDBA tipi-top.si

tipi-top.si

×
d

tipi-top.si uporablja piškotke za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Zaprite okno in se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Sprejemam