Polaganje talnega in stenskega gretja | SANITAR D.O.O. | PONUDBA tipi-top.si


V zadnjem času so se na trgu pojavile ekonomične tehnologije, s katerimi lahko v kombinaciji z nizkotemperaturnim ogrevanjem veliko prihranimo. Tako so se uveljavili tudi ogrevalni sistemi, ki to omogočajo.
Polaganje talnega in stenskega gretja - tipi-top.si


Polaganje talnega in stenskega gretjaPolaganje-talnega-in-stenskega-gretja-2021-07-15-04-54-35.jpg

Polaganje talnega in stenskega gretja

SANITAR D.O.O. - Delujemo na področju: osrednjeslovenska SlovenijaV zadnjem času so se na trgu pojavile ekonomične tehnologije, s katerimi lahko v kombinaciji z nizkotemperaturnim ogrevanjem veliko prihranimo. Tako so se uveljavili tudi ogrevalni sistemi, ki to omogočajo. Instalacija talnega gretja se najbolj približa idealnemu ogrevanju, medtem ko stensko in stropno instalacijo uporabljamo predvsem v kombinaciji z hlajenjem v poletnem času.Talno gretje pa ima tudi veliko drugih prednosti:


Ni intenzivnega dvigovanja prahu, ker je kroženje zraka počasno.
Dosežemo večje toplotno ugodje, saj je temperatura sevanja nižja kot pri ogrevanju z radiatorji.
Enako ugodje dosežemo pri 1-2 ºC nižji temperaturi prostora, kar pomeni dodatni prihranek.
Boljša izkoriščenost alternativnih virov energije (toplotne črpalke, sončna energija).
Stenska in stropna instalacija nam omogoča tako ogrevanje kot hlajenje po istih ceveh.


Talno ogrevanje predstavlja najučinkovitejšo obliko ogrevanja

Za enako udobje imamo lahko v stanovanju nekje 1,5 stopinje nižjo temperaturo kot pri ogrevanju z radiatorji. Poleg tega imajo vsi sodobni ogrevalni sistemi (toplotne črpalke, solarni sistemi, kondenzacijski kotli) veliko boljši izkoristek pri nižjih temperaturah vode za ogrevanje katera je pri talnem gretju cc 30 stopinj za razliko od radiatorjev, kjer je temperatura dosti višja cc 60 stopinj.

Poleg omenjenega radiatorsko ogrevanje pripomore k dosti bolj suhemu zraku v stanovanju in k bolj intenzivnemu dviganju prahu. V kolikor iščete najbolj varčno ogrevanje stanovanja, je dobro, da razmislite v smeri talnega gretja.

Seveda pa ima talno gretje tudi svoje slabe lastnosti. Pri sanaciji stanovanja ali hiše, je potreben veliko večji poseg kot pri radiatorskem ogrevanju, kar poveča strošek investicije. Za učinkovito in udobno talno gretje je potrebna dobra regulacija, kar zopet poveča strošek investicije. Talno gretje pa ima tudi to lastnost, da je potrebno redno ogrevanje, saj ob ohladitvi prostorov traja dalj časa, da se zopet ogrejejo, zato talno gretje ni primerno za ogrevanje prostorov, ki se ne ogrevajo redno (hoteli, apartmaji…)

Talno gretje cena

Cena za talno gretje z montažo se giba nekje okoli 20 EUR na m2, za izvedbo klasičnega talnega gretja. Klasična izvedba talnega gretja pomeni sistemska plošča, cevi 16x2 ter omarica z razdelilnikom.

Stensko ogrevanje
Stensko ogrevanje pa uporabljamo predvsem v kombinaciji s hlajenjem. Tako lahko v hiši izvedemo v pritličju talno gretje, v mansardi pa stensko ogrevanje/hlajenje, kjer se predvideva, da bo v poletnih mesecih potrebno prostore hladiti. Za hlajenje pa uporabimo kar toplotno črpalko, ki nam drugače služi za ogrevanje.
Najcenejše ogrevanje stanovanja je tako odvisno od veliko dejavnikov. Najcenejša investicija pa ne pomeni tudi dolgoročno najcenejšega ogrevanja.

Največja slabost talnega gretja predstavlja njegova slaba odzivnost na hitre spremembe temperature v sobi, kar pa se da uspešno rešiti z kombinacijo stenskega gretja ter dobro regulacijo sistema.Za instalacijo talnega gretja se uporablja PeX ali Alumplast cevi, katere morajo imeti difuzijsko kisikovo zaporo, ki preprečuje prehod zraka skozi stene cevi, kateri bi onemogočil delovanje sistem.

V podjetju Sanitar si prizadevamo za kakovost na vseh področjih.

Kakovostno opravljamo vodovodne instalacije, prenavljamo kopalnice in izdelujemo kakovostne solarne sisteme, talna in stenska ogrevanja, ter toplotne črpalke.


Polaganje talnega in stenskega gretja

Polaganje talnega in stenskega gretja

TIMESTAMP

S klikom na povpraševanje do ponudbe!
PONUDNIKI
Polaganje talnega in stenskega gretja | SANITAR D.O.O. | PONUDBA tipi-top.si. Hitro in brezplačno do lokalnih ponudnikov. Oddajte povpraševanje in primerjajte cene izbranih ponudnikov. Brezplačno! Sodelujemo zgolj s preverjenimi in zaupanja vrednimi izvajalci, ki kvalitetno opravijo svoje delo.

Hvala za vaš obisk, vedno ste dobrodošli!

Delite stran tipi-top.si - CONTRACTORS na socialnem omrežju

Družabna omrežja ki nam omogočajo, da objavljamo podatke o strani tipi-top.si - CONTRACTORS, in s tem sporočamo drugim, kaj tipi-top.si ponuja.. Povezovanje z ljudmi, ki nam sledijo in nas spremljajo na socialnih omrežjih na omogoča, da z njimi gradimo poseben odnos. Predvsem pri objavljanju in deljenju vsebine ali objav.


CONTRACTORS - Polaganje talnega in stenskega gretja | SANITAR D.O.O. | PONUDBA tipi-top.si

tipi-top.si

×
d
ocena 5/5 od 1 mnenj

tipi-top.si uporablja piškotke za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Zaprite okno in se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Notice: Undefined variable: AceptAry in /home/tipitop/public_html/index.php on line 1386