PREZRAČEVALNI SISTEMI | Rok Kovačič s.p. | PONUDBA tipi-top.si

PREZRAČEVALNI SISTEMI
Splošno je že znano, da morajo biti prostori, kjer preživljamo svoj čas dobro prezračeni. In sam napredek, ki se kaže v kvalitetnejšemu in zrakotesnem stavbnem pohištvu dodatno vplivajo na pomen prezračevanja.

ponudbe
PREZRAČEVALNI SISTEMI - tipi-top.si


PREZRAČEVALNI SISTEMIPREZRAČEVALNI-SISTEMI-2021-12-29-01-27-14.png

PREZRAČEVALNI SISTEMI

Rok Kovačič s.p. - Delujemo na področju: primorsko-notranjska, jugovzhodna, posavska, pomurska, savinjska, obalno-kraška, gorenjska, goriška, osrednjeslovenska, zasavska, podravska, koroška SlovenijaPREZRAČEVALNI SISTEMI
Splošno je že znano, da morajo biti prostori, kjer preživljamo svoj čas dobro prezračeni. In sam napredek, ki se kaže v kvalitetnejšemu in zrakotesnem stavbnem pohištvu dodatno vplivajo na pomen prezračevanja. In v sodobnem času dajemo vedno večji pomen tudi energetskim smernicam, ki ustvarjajo vedno več nizko energetskih in pasivnih zgradb, postaja kvalitetno prezračevanje del našega vsakdana, ki je nujno, saj prispeva tudi k zdravemu bivanju v naših prostorih oziroma domovih.
Strokovnjaki svetujejo, da prostore kjer se nahajamo dlje časa zračimo na vsako uro vsaj za 5 minut oziroma vsaki dve uri za 10 minut. Tako bi zamenjali 70% zraka in bi s tem delovali v pozitivni smeri za naše zdravje. Hkrati pa ne smemo spregledati kvaliteto zraka, ki se nahaja izven naših prostorov, zunaj – kolikšna vsebnost CO2 in prisotnost zdravju škodljivih snovi je v zraku, ki je največkrat previsoka. Veliko nižja je pri prezračevanju, ki jih dosežejo različni prezračevalni sistemi.

Vendar zaradi intenzivnosti našega vsakdanjika in hitrega tempa življenja, ki od nas terja mnogo pozornosti na različnih področji, dajemo prezračevanju premalo le-te. Četudi pa jo, pa nanjo ne moremo biti ves čas pozorni.

Do slabe prezračenosti v naših bivalnih prostorih prihaja tudi ko spimo ali pa so zunaj manj prijetne razmere za zračenje, npr. v poletnem času, ko so zelo visoke temperature oziroma v zimskem času, ko je zunaj mraz. V takšnih primerih nimamo odprtih oken in ne zračimo in se nekako sprijaznimo, navadimo na slabšo kvaliteto zraka. In ko se navadimo, nismo več nanj pozorni. Poleg tega, da slab zrak negativno vpliva na naše zdravje, je lahko tudi tihi vzrok za naše slabo razpoloženje in počutje. Iz povsem jasnega vidika, ker se zaradi povišane koncentracije ogljikovega dioksida in zmanjšane koncentracije kisika, slabo odpočijemo, smo neprespani, imamo težave s koncentracijo pri delu ali učenju itd. Zaradi slabo prezračenih prostorih in površinske kondenzacije vodne pare iz zraka, se rada kopiči tudi vlaga, ki zlasti v kombinaciji s toplotnimi mostovi predstavljajo ugodne pogoje za razvoj zidne plesni. Plesen, pa kot je že znano, neugodno vpliva na naše zdravje, ima škodljiv vpliv na dihala.

Negativno posledico slabe prezračenosti predstavlja tudi kopičenje vonjav. Zato ukrep prezračevanja učinkovito preprečuje nastajanje tovrstnih problemov.

Intenziteta zračenja je seveda povezana s tem, kako pogosto uporabljate posamezne prostore, s samim izvorom vlage, njegovo površino in prostornino in podobno. Najboljše se je v tem primeru orientirati z relativno vlažnostjo zraka, ki jo lahko s pomočjo prezračevalnih sistemov primerno ohranjamo.

Kot smo že omenili so zahteve po energetski učinkovitosti vedno bolj pomembne, zato se že pri novogradnjah ter pri prenovi starejših zgradb prizadeva za trajnostno varčevanje z energijo ter boljša izolacija pri samih objektih. V prostorih tako ne pride več naravne izmenjave zraka (vlažnega in izrabljenega), kar pa je za zdravje, dobro počutje in zaščito strukturnih elementov objekta obvezna zadostna izmenjava le-tega.
Prezračevalni sistemi pa pripomorejo ravno k zagotovitvi nadzorovani izmenjavi (učinkovito ponovno pridobivanje odpadne toplote) izrabljenega zraka s svežim, filtriranim zunanjim zrakom.


PREZRAČEVALNI SISTEMI

PREZRAČEVALNI SISTEMI

TIMESTAMP

S klikom na povpraševanje do ponudbe!


PONUDNIKI
PREZRAČEVALNI SISTEMI | Rok Kovačič s.p. | PONUDBA tipi-top.si. Hitro in brezplačno do lokalnih ponudnikov. Oddajte povpraševanje in primerjajte cene izbranih ponudnikov. Brezplačno! Sodelujemo zgolj s preverjenimi in zaupanja vrednimi izvajalci, ki kvalitetno opravijo svoje delo.

Hvala za vaš obisk, vedno ste dobrodošli!

Delite stran tipi-top.si - CONTRACTORS na socialnem omrežju

Družabna omrežja ki nam omogočajo, da objavljamo podatke o strani tipi-top.si - CONTRACTORS, in s tem sporočamo drugim, kaj tipi-top.si ponuja.. Povezovanje z ljudmi, ki nam sledijo in nas spremljajo na socialnih omrežjih na omogoča, da z njimi gradimo poseben odnos. Predvsem pri objavljanju in deljenju vsebine ali objav.


CONTRACTORS - PREZRAČEVALNI SISTEMI | Rok Kovačič s.p. | PONUDBA tipi-top.si

tipi-top.si

×
d

tipi-top.si uporablja piškotke za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Zaprite okno in se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Sprejemam