PREZRAČEVALNI SISTEMI | EkoFrank d.o.o. | PONUDBA tipi-top.si


Zakaj prezračevati
Glede na današnje standarde in predpise postajajo novogradnje vse bolj toplotno izolirane in s tem praktično zračno skoraj povem zaprte. Pri starejših objektih je bilo v izolaciji in v raznih režah še nekaj odprtin v ovoju stavbe in je tako prihajalo do zračenja skozi te odprtine.
PREZRAČEVALNI SISTEMI - tipi-top.si


PREZRAČEVALNI SISTEMIPREZRAČEVALNI-SISTEMI-2021-12-29-06-34-14.png

PREZRAČEVALNI SISTEMI

EkoFrank d.o.o. - Delujemo na področju: koroška, zasavska, primorsko-notranjska, gorenjska, savinjska, goriška, posavska, pomurska, podravska, obalno-kraška, osrednjeslovenska, jugovzhodna SlovenijaZakaj prezračevati
Glede na današnje standarde in predpise postajajo novogradnje vse bolj toplotno izolirane in s tem praktično zračno skoraj povem zaprte. Pri starejših objektih je bilo v izolaciji in v raznih režah še nekaj odprtin v ovoju stavbe in je tako prihajalo do zračenja skozi te odprtine. Pri novogradnjah pa tega ni več. Tudi pri sanaciji objektov se le-te izvedejo tako temeljito, da ovoj stavbe skoraj povsem zrakotesen.

Pri prezračevanju moramo iz prostorov odvajati: odvečno vlago, razne vonjave in druge škodljive snovi (topila, laki,..) predvsem pa izdihani CO2, dovajamo pa svež zunanji zrak bogat s kisikom.

Edina rešitev za doseganje ustrezne kvalitete zraka v prostorih je torej prezračevanje. Prezračevanje pa je lahko z odpiranjem oken in vrat ali pa z uporabo prezračevalnih naprav.

Pri prezračevanju z odpiranjem oken je potrebno to izvajati dovolj pogosto in za minimalen čas, hkrati pa s tem pri prezračevanju izgubimo tudi vso toploto. V praksi s tem načinom v nobenem primeru ne dosežemo ustrezne kvalitete zraka v prostorih.

Edina učinkovita in varčna rešitev je kontrolirano prezračevanje z vgrajeno prezračevalno napravo z vračanjem odpadne toplote. Prezračevalna naprava dovaja svež zrak in odvaja izrabljen zrak. Izrabljen zrak v prezračevalni napravi prehaja skozi toplotni izmenjevalec in pri tem odda večino toplote svežemu zraku. Zrak se pri tem ne meša.

Zakaj je prezračevalna naprava prava izbira

Ker je toplotni izkoristek prezračevalne naprave preko 90%
Ker si s tem znižate stroške ogrevanja za 30 do 40% v primerjavi z prezračevanjem z odpiranjem oken
Ker prezračevalna naprava omogoča dovajanje svežega zraka v bivalne prostore tudi ponči, ko nebi izvajali odpiranja oken. Po meritvah je kvaliteta zraka v spalnih prostorih, brez prezračevanja, že okrog 1 ure zjutraj pod mejo zdravega zraka. Se pravi nivo izdihanega CO2 preseže zgornji nivo za zdravo bivanje, kar pomeni, da se slabše naspite, zjutraj pa lahko čutite tudi glavobol.
Enostavno upravljanje
Možna izbira delovanja po vnaprej nastavljenem urniku
Tiho delovanje pri ustrezno izvedenem sistemu


PREZRAČEVALNI SISTEMI

PREZRAČEVALNI SISTEMI

TIMESTAMP

S klikom na povpraševanje do ponudbe!
PONUDNIKI
PREZRAČEVALNI SISTEMI | EkoFrank d.o.o. | PONUDBA tipi-top.si. Hitro in brezplačno do lokalnih ponudnikov. Oddajte povpraševanje in primerjajte cene izbranih ponudnikov. Brezplačno! Sodelujemo zgolj s preverjenimi in zaupanja vrednimi izvajalci, ki kvalitetno opravijo svoje delo.

Hvala za vaš obisk, vedno ste dobrodošli!

Delite stran tipi-top.si - CONTRACTORS na socialnem omrežju

Družabna omrežja ki nam omogočajo, da objavljamo podatke o strani tipi-top.si - CONTRACTORS, in s tem sporočamo drugim, kaj tipi-top.si ponuja.. Povezovanje z ljudmi, ki nam sledijo in nas spremljajo na socialnih omrežjih na omogoča, da z njimi gradimo poseben odnos. Predvsem pri objavljanju in deljenju vsebine ali objav.


CONTRACTORS - PREZRAČEVALNI SISTEMI | EkoFrank d.o.o. | PONUDBA tipi-top.si

tipi-top.si

×
d

tipi-top.si uporablja piškotke za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Zaprite okno in se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.