Obrezovanje dreves | PROARBO urejanje okolice d.o.o. | PONUDBA tipi-top.si

Obrezovanje dreves, še posebej visokih, mora biti izvedeno strokovno in skrbno, saj lahko drugače z obrezovanjem naredimo več škode kot koristi.

V podjetju Proarbo nudimo:

obrezovanje okrasnih dreves
obrezovanje sadnega drevja
pomlajevanje dreves
oblikovanje krošnje
obrezovanje grmovnic in ostalih rastlin
Imamo znanje in izkušnje za strokovno obrezovanje tako listnatih dreves kot tudi iglavcev.

ponudbe
Obrezovanje dreves - tipi-top.si


Obrezovanje drevesObrezovanje-dreves-2021-04-27-11-45-23.jpg

Obrezovanje dreves

PROARBO urejanje okolice d.o.o. - Delujemo na področju: gorenjska SlovenijaObrezovanje dreves, še posebej visokih, mora biti izvedeno strokovno in skrbno, saj lahko drugače z obrezovanjem naredimo več škode kot koristi.

V podjetju Proarbo nudimo:

obrezovanje okrasnih dreves
obrezovanje sadnega drevja
pomlajevanje dreves
oblikovanje krošnje
obrezovanje grmovnic in ostalih rastlin
Imamo znanje in izkušnje za strokovno obrezovanje tako listnatih dreves kot tudi iglavcev. Obrezovanje je potrebno prilagoditi vrsti, starosti in legi rastline ter tudi letnemu času, ko se obrezovanje opravlja. Z neizkušenim obrezovanjem in nepoznavanjem lastnosti posameznih rastlin lahko naredimo nepopravljivo škodo.

Redno obrezovanje
Redno vzdrževanje prestavlja redno rez drevnine, ki mora biti sprotna in strokovna. Ker redno obrezovanje zanemarimo se namesto tega pogosto izvaja koljarjenje, kar pomeni rez večletnega prirasta. Se pogosteje pa se na nekaj let krošnje kar obglavlja. Taksno obrezovanje prenašajo samo vrbe, vse ostalim drevesom pa močno skrajša življenjsko dobo. Pomembno je, da sprotno omejujemo zunanjost krošnje in izžagavamo sekundarne veje. S pravočasno, redno in strokovno nego mladega drevesa se je v veliki meri mogoče izogniti težavam in stroškom, ki bi se sicer pojavili s povečevanjem dimenzij drevesa. Pred vsakim obrezovanjem s stranko določimo cilje in možnosti obrezovanja.

Obrezovanje listnatih dreves
Okrasna listnata drevesa morajo oblikovati lepo krošnjo, da lahko v pogledu nanj uživamo, najdemo zavetje in senco. Osnovno vejno ogrodje naj bo sestavljeno iz nekaj primarnih ogrodnih vej. Ogrodnih vej ne krajšamo, odstranimo pa sekundarne veje, predvsem močne in pokončne, ki bi lahko tekmovale s primarnimi in jih ogrožale. Listavci najbolje prenašajo poletno rez, saj le-ta tudi upočasni rast.Obrezovanje iglavcev
V nasprotju z listavci, iglavci ne marajo obrezovanja. Obrezovanje jelke in smreke ni priporočljivo. V primeru da moramo odrezati vrh, je potrebna previdnost in zmernost. Vrh lahko nadomesti ena izmed najbližjih stranskih vej, po vsej višini iglavca pa tudi skrajšamo dolge stranske veje, da bo obrezano drevo izgledalo čimbolj naravno.

Taxus baccata (tisa) in Picea omorika (polsrebrna pančičeva smreka) sta edini, ki ju lahko obrezujemo. Pregoste veje lahko razrečimo in odrežemo moteče veje, ki izraščajo iz debla, paziti moramo le, da ne naredimo prevelikih ran. Obrezujemo ju konec februarja, ko sta še v mirovanju.


Obrezovanje dreves

Obrezovanje dreves

TIMESTAMP

S klikom na povpraševanje do ponudbe!


PONUDNIKI
Obrezovanje dreves | PROARBO urejanje okolice d.o.o. | PONUDBA tipi-top.si. Hitro in brezplačno do lokalnih ponudnikov. Oddajte povpraševanje in primerjajte cene izbranih ponudnikov. Brezplačno! Sodelujemo zgolj s preverjenimi in zaupanja vrednimi izvajalci, ki kvalitetno opravijo svoje delo.

Hvala za vaš obisk, vedno ste dobrodošli!

Delite stran tipi-top.si - CONTRACTORS na socialnem omrežju

Družabna omrežja ki nam omogočajo, da objavljamo podatke o strani tipi-top.si - CONTRACTORS, in s tem sporočamo drugim, kaj tipi-top.si ponuja.. Povezovanje z ljudmi, ki nam sledijo in nas spremljajo na socialnih omrežjih na omogoča, da z njimi gradimo poseben odnos. Predvsem pri objavljanju in deljenju vsebine ali objav.


CONTRACTORS - Obrezovanje dreves | PROARBO urejanje okolice d.o.o. | PONUDBA tipi-top.si

tipi-top.si

×
d

tipi-top.si uporablja piškotke za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Zaprite okno in se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Sprejemam