LEKTORIRANJE | PONUDBA tipi-top.si


Med lekturo v besedilu popravim slovnične, pravopisne, skladenjske in druge pomanjkljivosti ter mu tudi polepšam podobo. A prava lektura je še veliko več, saj zaradi nje jezik postane bolj razumljiv, jasen in ‘živ’.
LEKTORIRANJE - tipi-top.si


LEKTORIRANJELEKTORIRANJE-2022-01-11-04-57-56.jpg

LEKTORIRANJE

- Delujemo na področju: goriška, savinjska, podravska, posavska, gorenjska, koroška, osrednjeslovenska, zasavska, pomurska, jugovzhodna, obalno-kraška, primorsko-notranjska SlovenijaMed lekturo v besedilu popravim slovnične, pravopisne, skladenjske in druge pomanjkljivosti ter mu tudi polepšam podobo. A prava lektura je še veliko več, saj zaradi nje jezik postane bolj razumljiv, jasen in ‘živ’. Bralec lektorirano besedilo doživlja popolnoma drugače.


Lektoriranje besedil je strokovno delo, ki zahteva svoj čas in znanje. Pri lektoriranju odkrijem slovnične, pravopisne, skladenjske in slogovne pomanjkljivosti, ki jih popravim, poleg tega velikokrat preverim tudi uradna imena, nazive in naslove ter strokovne izraze.


Avtorja s komentarji opozorim na morebitna vsebinska neskladja in mu predlagam drugačne izraze, fraze, naslove …, nato pa se sam odloči, ali jih sprejme.


Pri lekturi ne spreminjam sloga, ki je lasten vsakemu avtorju, ampak ga skušam ohraniti v tolikšni meri, da je besedilo napisano v pravilnem in lepem jeziku ter da ohrani sporočilnost, jasnost in razumljivost.Sem članica Lektorskega društva Slovenije.

Lektoriram:
diplomske, magistrske in doktorske naloge (prevedem tudi povzetek oz. izvleček v angleščino)
knjige (po lekturi vam knjigo še enkrat brezplačno pregledam pred tiskom, ko je že oblikovana in je v formatu PDF)
promocijska gradiva, brošure in letake
spletne strani
govore in predstavitve
scenarije in podnapise
skratka vse, kar želi biti napisano v klenem slovenskem jeziku
V poseben užitek mi je tudi lektoriranje slovenskih knjig. Vedno več je Slovencev in Slovenk, v katerih tli želja napisati svojo knjigo. In nato zberejo pogum. Veseli me, kadar lahko pomagam z lekturo.


Lektorirano besedilo dobite nazaj v dveh izvodih: v enem so vidni popravki in komentarji, da si lahko ogledate vse spremembe, v drugem izvodu pa so vsi popravki že sprejeti in je to končna lektorirana različica, ki jo lahko takoj uporabite.

Izdam vam lahko tudi potrdilo o lektoriranju. Ena standardna lektorska stran obsega 1500 znakov brez presledkov (okrog 250 besed).


LEKTORIRANJE

LEKTORIRANJE

TIMESTAMP

S klikom na povpraševanje do ponudbe!
PONUDNIKI
LEKTORIRANJE | PONUDBA tipi-top.si. Hitro in brezplačno do lokalnih ponudnikov. Oddajte povpraševanje in primerjajte cene izbranih ponudnikov. Brezplačno! Sodelujemo zgolj s preverjenimi in zaupanja vrednimi izvajalci, ki kvalitetno opravijo svoje delo.

Hvala za vaš obisk, vedno ste dobrodošli!

Delite stran tipi-top.si - CONTRACTORS na socialnem omrežju

Družabna omrežja ki nam omogočajo, da objavljamo podatke o strani tipi-top.si - CONTRACTORS, in s tem sporočamo drugim, kaj tipi-top.si ponuja.. Povezovanje z ljudmi, ki nam sledijo in nas spremljajo na socialnih omrežjih na omogoča, da z njimi gradimo poseben odnos. Predvsem pri objavljanju in deljenju vsebine ali objav.


CONTRACTORS - LEKTORIRANJE | PONUDBA tipi-top.si

tipi-top.si

×
d
ocena 5/5 od 1 mnenj

tipi-top.si uporablja piškotke za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Zaprite okno in se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Notice: Undefined variable: AceptAry in /home/tipitop/public_html/index.php on line 1386