Individualno svetovanje | Tina Jereb, s. p. | PONUDBA tipi-top.si


V življenju se ljudje srečujemo z različnimi situacijami, v katerih se včasih ne znajdemo najbolje. Ko se to zgodi, običajno poskušamo aktivirati vse svoje vire moči, ki bi nam pri reševanju problema lahko pomagali: ideje o možnih rešitvah črpamo iz svojih dosedanjih izkušenj s podobnimi težavami, pogovorimo se s prijatelji, partnerjem oz.
Individualno svetovanje - tipi-top.si


Individualno svetovanjeIndividualno-svetovanje-2021-12-14-11-32-22.png

Individualno svetovanje

Tina Jereb, s. p. - Delujemo na področju: zasavska, obalno-kraška, primorsko-notranjska, posavska, osrednjeslovenska, gorenjska, podravska, koroška, pomurska, savinjska, jugovzhodna, goriška SlovenijaV življenju se ljudje srečujemo z različnimi situacijami, v katerih se včasih ne znajdemo najbolje. Ko se to zgodi, običajno poskušamo aktivirati vse svoje vire moči, ki bi nam pri reševanju problema lahko pomagali: ideje o možnih rešitvah črpamo iz svojih dosedanjih izkušenj s podobnimi težavami, pogovorimo se s prijatelji, partnerjem oz. osebami, ki jim zaupamo, preberemo kakšno knjigo za samopomoč ali članek, ki naslavlja naš problem ... Včasih nam problema, ki nas obremenjuje, kljub aktivaciji vseh svojih virov ne uspe rešiti. Takrat je smiselno, da poiščemo strokovno pomoč.Individualno svetovanje je primerna oblika pomoči, če se soočate z naslednjimi izzivi:

stiske ob življenjskih prehodih ali krizah (selitev, zaključek šolanja, začetek/izguba službe, rojstvo otroka, poroka, ločitev, bolezen, upokojitev …),
težave v pomembnih odnosih (s sorodniki, partnerjem, prijatelji, sodelavci …),
stiska ob izgubi pomembne osebe,
ko ste v konfliktu glede pomembnih odločitev in se ne zmorete odločiti,
težave oz. dileme pri vzgoji otrok (postavljanje mej, zadovoljevanje otrokovih potreb, odzivanje na otrokove izbruhe, komunikacija z otrokom …),
pogosto doživljanje stresa in nezmožnost sprostitve,
pogosti občutki utrujenosti oz. izčrpanosti,
občutki osamljenosti …


Individualno svetovanje ni psihoterapija, saj namen svetovanja ni spreminjanje globokih, močno zasidranih vzorcev vedenja, čustvovanja in razmišljanja o sebi, drugih in svetu. Proces svetovanja je namenjen delu na vaši konkretni težavi, za katero ste motivirani, da jo aktivno rešujete.Pri svetovanju ne gre za dajanje nasvetov (čeprav ima beseda svetovanje prvotno tak pomen). V svetovalnem procesu vam strokovnjak nikoli ne svetuje, kakšne odločitve sprejeti glede vaših dilem (npr. ali se raziti s partnerjem/-ico ali ne), ampak vam pomaga, da na problem oz. dilemo pogledate z več zornih kotov in da morebitne odločitve sprejmete sami, v skladu z vašimi občutji in željami.


Potek individualnega svetovanja
Prvo srečanje je namenjeno temu, da poveste, s kakšno težavo oz. dilemo se srečujete. Cilj prvega srečanja je odvisen od kompleksnosti problematike, glede katere iščete pomoč. Ker pri individualnem svetovanju ne gre za daljši proces dela (kot pri psihoterapiji), včasih za razrešitev situacije oz. dileme zadošča že eno srečanje. V tem primeru po vaši razlagi dileme delamo na razreševanju le-te in tako imate lahko že konec prvega razgovora občutek, da nadaljnja srečanja niso potrebna.Če pa iščete pomoč zaradi težave, ki zahteva, da se naučite novih načinov odzivanja nanjo in da te nove odzive uspešno vpeljete v vsakdanje življenje, lahko svetovalni proces traja več srečanj, običajno največ 12. Srečanja najpogosteje potekajo enkrat tedensko, lahko pa se sproti dogovorimo tudi za drugačno pogostost srečevanj, glede na vaše potrebe in želje.Vse, kar boste v procesu svetovanja povedali, je zaupno. Zaupnost (v skladu z načeli Etičnega kodeksa) prekinem le v primeru, če menim, da obstaja velika verjetnost, da ste vi ali kdo drug v nevarnosti. Pri svetovalnem delu upoštevam načela Etičnega kodeksa, ki ga določa Slovenska krovna zveza za psihoterapijo.


Individualno svetovanje

Individualno svetovanje

TIMESTAMP

S klikom na povpraševanje do ponudbe!
PONUDNIKI
Individualno svetovanje | Tina Jereb, s. p. | PONUDBA tipi-top.si. Hitro in brezplačno do lokalnih ponudnikov. Oddajte povpraševanje in primerjajte cene izbranih ponudnikov. Brezplačno! Sodelujemo zgolj s preverjenimi in zaupanja vrednimi izvajalci, ki kvalitetno opravijo svoje delo.

Hvala za vaš obisk, vedno ste dobrodošli!

Delite stran tipi-top.si - CONTRACTORS na socialnem omrežju

Družabna omrežja ki nam omogočajo, da objavljamo podatke o strani tipi-top.si - CONTRACTORS, in s tem sporočamo drugim, kaj tipi-top.si ponuja.. Povezovanje z ljudmi, ki nam sledijo in nas spremljajo na socialnih omrežjih na omogoča, da z njimi gradimo poseben odnos. Predvsem pri objavljanju in deljenju vsebine ali objav.


CONTRACTORS - Individualno svetovanje | Tina Jereb, s. p. | PONUDBA tipi-top.si

tipi-top.si

×
d

tipi-top.si uporablja piškotke za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Zaprite okno in se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.