Gozdarstvo | Slovenski državni gozdovi d.o.o. | PONUDBA tipi-top.si


V okviru gospodarjenja z državnimi gozdovi na družbi skrbimo, da so v gozdovih strokovno in kvalitetno izvedena vsa potrebna in načrtovana gozdna dela za zagotavljanje vseh funkcij gozdov. Na podlagi izdanih odločb Zavoda za gozdove Slovenije skrbimo tako za redno načrtovano sečnjo kot za sanitarno sečnjo drevja, poškodovanega po raznih ujmah in prizadetega zaradi gradacij podlubnikov.
Gozdarstvo - tipi-top.si


GozdarstvoGozdarstvo-2022-01-06-11-25-10.jpg

Gozdarstvo

Slovenski državni gozdovi d.o.o. - Delujemo na področju: podravska, koroška, zasavska, osrednjeslovenska, savinjska, posavska, primorsko-notranjska, gorenjska, goriška, jugovzhodna, obalno-kraška, pomurska SlovenijaV okviru gospodarjenja z državnimi gozdovi na družbi skrbimo, da so v gozdovih strokovno in kvalitetno izvedena vsa potrebna in načrtovana gozdna dela za zagotavljanje vseh funkcij gozdov. Na podlagi izdanih odločb Zavoda za gozdove Slovenije skrbimo tako za redno načrtovano sečnjo kot za sanitarno sečnjo drevja, poškodovanega po raznih ujmah in prizadetega zaradi gradacij podlubnikov. Prek gozdnogojitvenih in varstvenih del, gozdnega gradbeništva ter ostalih spremljajočih dejavnosti pa vlagamo nazaj v gozdove, saj si želimo preko sinergije vseh učinkov doseči največji doprinos državnih gozdov.

Izvajanje vseh potrebnih in načrtovanih del v gozdovih

Gozdna dela izvajajo usposobljeni zunanji izvajalci, ki jih izberemo po postopkih javnega naročanja.

Del prevozov in sečnje lesa na SiDG izvajamo z lastnimi kapacitetami. To je še posebej učinkovito v primerih nujnih sanitarnih sečenj, ko so roki izvedbe zaradi nujnosti sanacije res kratki in ni časa za izvedbo postopkov izbire izvajalcev po predpisih javnega naročanja. Pa tudi v primerih, ko se za izvedbo del na naše javne razpise ne prijavi noben izvajalec.

V zadnjih šestih letih se pri gospodarjenju s slovenskimi gozdovi srečujemo s številnimi in obsežnimi naravnimi nesrečami, kot so žled, napadi podlubnikov, suša in vetrolomi. Zaradi velikih naravnih motenj so v naših gozdovih nastale velike ogolele površine, zaradi česar gozdovi niso sposobni naravnega pomlajevanja, ki bi zagotavljali trajnostne gozdne ekosisteme in trajnost donosov. V sklopu zagotavljanja trajnosti funkcij gozdov, biotske raznovrstnosti, razvoja stabilnega gozda in prilagajanje klimatskim spremembam v družbi SiDG opravljamo obnovo poškodovanega gozda z različnimi ukrepi tudi v sklopu Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014-2020.

Podlagi za izvajanje ukrepov za Odpravo škode in obnove gozdov po naravnih nesrečah ter ureditev gozdnih vlak sta Uredba žled (Uradni list RS, št. 3/16 ) in Uredba veter 2017(Uradni list RS, št. 10/19). V okviru teh uredb za odpravo škode izvajamo sadnjo sadik rastišču ustrezne drevesne sestave, odstranitev podrtega drevja iz varovalnih gozdov, pripravo površin za obnovo, zaščito mladja na obnovljenih površinah, nego obnovljenih površin, nego poškodovanega mladovja in tanjših drogovnjakov ter ureditev gozdnih vlak za odpiranje gozdov. Družba SiDG je za izvedbo del upravičena do podpore, ki je v obliki nepovratne finančne pomoči. Višina le-te je odvisna od stopnje poudarjenosti ekoloških in socialnih funkcij gozda.


Gozdarstvo

Gozdarstvo

TIMESTAMP

S klikom na povpraševanje do ponudbe!
PONUDNIKI
Gozdarstvo | Slovenski državni gozdovi d.o.o. | PONUDBA tipi-top.si. Hitro in brezplačno do lokalnih ponudnikov. Oddajte povpraševanje in primerjajte cene izbranih ponudnikov. Brezplačno! Sodelujemo zgolj s preverjenimi in zaupanja vrednimi izvajalci, ki kvalitetno opravijo svoje delo.

Hvala za vaš obisk, vedno ste dobrodošli!

Delite stran tipi-top.si - CONTRACTORS na socialnem omrežju

Družabna omrežja ki nam omogočajo, da objavljamo podatke o strani tipi-top.si - CONTRACTORS, in s tem sporočamo drugim, kaj tipi-top.si ponuja.. Povezovanje z ljudmi, ki nam sledijo in nas spremljajo na socialnih omrežjih na omogoča, da z njimi gradimo poseben odnos. Predvsem pri objavljanju in deljenju vsebine ali objav.


CONTRACTORS - Gozdarstvo | Slovenski državni gozdovi d.o.o. | PONUDBA tipi-top.si

tipi-top.si

×
d

tipi-top.si uporablja piškotke za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Zaprite okno in se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.