Gozdarstvo | PONUDBA tipi-top.si


Lastnik gozda naj bi gozd obhodil vsaj enkrat letno, da se seznani z aktualnim stanjem in odkrije morebitne težave z lubadarji ali drugo nastalo škodo. Z rednim in načrtnim gospodarjenjem lahko vzpostavimo optimalno stanje gozda, ki zagotavlja kakovostno proizvodnjo lesa in nasploh urejenost gozda.
Gozdarstvo - tipi-top.si


GozdarstvoGozdarstvo-2022-01-06-11-31-50.png

Gozdarstvo

- Delujemo na področju: savinjska, goriška, pomurska, jugovzhodna, posavska, podravska, koroška, gorenjska, primorsko-notranjska, osrednjeslovenska, obalno-kraška, zasavska SlovenijaLastnik gozda naj bi gozd obhodil vsaj enkrat letno, da se seznani z aktualnim stanjem in odkrije morebitne težave z lubadarji ali drugo nastalo škodo. Z rednim in načrtnim gospodarjenjem lahko vzpostavimo optimalno stanje gozda, ki zagotavlja kakovostno proizvodnjo lesa in nasploh urejenost gozda. V GP Brlec, d. o. o., nudimo posek drevja, redčenje gozda, prevoz in spravilo lesa ter odkup lesa.

Posek dreves
Za vas opravimo ročni posek označenih dreves v gozdu ali golosek, če želite parcelo pripraviti na gradnjo. Najprej se z vami dogovorimo za ogled gozda in načrtovanih del, nato pa za datum začetka izvedbe. Cena poseka je odvisna od vrste in kakovosti dreves ter od zahtevnosti terena.
Redčenje gozda S sečnjo dreves in čiščenjem zaraščenih gozdnih površin odstranimo nezdrava drevesa in takšna, ki nakazujejo, da bodo ekonomsko manj zanimiva. S tem omogočimo mladim drevesom hitrejšo rast, nasploh zdravim pa svobodno razraščanje. Slabo vzdrževani gozdovi izgubljajo kakovost, s tem pa tudi upada vrednost lesa v njem.

Prevoz in spravilo lesa
Ko gozdarji opravijo posek dreves, je treba hlode in vejevje spraviti iz sečišča na začasno skladišče ob gozdni cesti, kjer jih bo pobral tovornjak. V GP Brlec, d. o. o., nudimo ročno in mehanizirano spravilo lesa, izvlek lesa do prometnic, nato pa prevoz s tovornim vozilom ali na krajše razdalje s traktorjem.

Odkup in prodaja lesa
Posekan les na vašo željo lahko odkupimo in zanj organiziramo ustrezen transport. Odkupujemo vse vrste lesnih gozdnih asortimentov na kamionski cesti ali na panju. Pred odvozom in ob prisotnosti lastnika izmerimo količino lesa in mu določimo kakovost, plačilo pa izvedemo v skladu s pogodbenimi določili.

Gradnja gozdnih poti
V zasebnih gozdovih je pred sečno in odvozom lesa potrebna izgradnja gozdne infrastrukture in njeno vzdrževanje. V okviru gozdarske dejavnosti gradimo in vzdržujemo gozdne ceste in traktorskih vlake, pred tem po potrebi izruvamo moteče panje. Dela izvajamo tako, da je naravno okolje čim manj prizadeto.


Gozdarstvo

Gozdarstvo

TIMESTAMP

S klikom na povpraševanje do ponudbe!
PONUDNIKI
Gozdarstvo | PONUDBA tipi-top.si. Hitro in brezplačno do lokalnih ponudnikov. Oddajte povpraševanje in primerjajte cene izbranih ponudnikov. Brezplačno! Sodelujemo zgolj s preverjenimi in zaupanja vrednimi izvajalci, ki kvalitetno opravijo svoje delo.

Hvala za vaš obisk, vedno ste dobrodošli!

Delite stran tipi-top.si - CONTRACTORS na socialnem omrežju

Družabna omrežja ki nam omogočajo, da objavljamo podatke o strani tipi-top.si - CONTRACTORS, in s tem sporočamo drugim, kaj tipi-top.si ponuja.. Povezovanje z ljudmi, ki nam sledijo in nas spremljajo na socialnih omrežjih na omogoča, da z njimi gradimo poseben odnos. Predvsem pri objavljanju in deljenju vsebine ali objav.


CONTRACTORS - Gozdarstvo | PONUDBA tipi-top.si

tipi-top.si

×
d

tipi-top.si uporablja piškotke za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Zaprite okno in se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.