Gospodarsko pravni posli | PONUDBA tipi-top.si


Pisarna se intenzivno ukvarja z delovanjem in organizacijo gospodarskih subjektov. Gospodarskim družbam in podjetnikom nudi zastopanje pri reševanju spornih razmerij oziroma pomoč pri zagotavljanju izpolnitev obveznosti iz razmerij z drugimi pravnimi subjekti ter izterjavi dolgov po sodni poti ter tudi druge storitve v zvezi z gospodarskim in davčnim pravom.
Gospodarsko pravni posli - tipi-top.si


Gospodarsko pravni posliGospodarsko-pravni-posli-2021-12-09-10-06-51.jpg

Gospodarsko pravni posli

- Delujemo na področju: obalno-kraška, primorsko-notranjska, goriška, podravska, pomurska, gorenjska, osrednjeslovenska, jugovzhodna, koroška, zasavska, posavska, savinjska SlovenijaPisarna se intenzivno ukvarja z delovanjem in organizacijo gospodarskih subjektov. Gospodarskim družbam in podjetnikom nudi zastopanje pri reševanju spornih razmerij oziroma pomoč pri zagotavljanju izpolnitev obveznosti iz razmerij z drugimi pravnimi subjekti ter izterjavi dolgov po sodni poti ter tudi druge storitve v zvezi z gospodarskim in davčnim pravom. Svetujemo tudi glede ustanovitvenih aktov in aktov preoblikovanja gospodarskih družb, sestavljanja pogodb in ostalih aktov, s katerimi družbe vstopajo v pravna razmerja z drugimi subjekti.

Znotraj področja gospodarskega prava praksa pisarne pokriva naslednja področja:
Pogodbeno gospodarsko pravo (priprava različnih gospodarskih pogodb)
Gospodarski spori (svetovanje in zastopanje strank pri reševanju spornih razmerij)
Pravno nepremičnin in gradbeno pravo (svetovanje glede pravil o trgovanju z nepremičninami, oziroma pravil, ki regulirajo gradnjo objektov; pridobivanje vseh potrebnih dovoljenj za gradnjo, pravno urejanje odnosov med deležniki: investitor, podizvajalci, itd.)
Insolvenčno pravo (postopki, povezani z insolventnostjo - stečaj, prisilna poravnava)
Davčno pravo
Trgovinsko pravo (posebno pravo trgovcev oziroma subjektov, ki se ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo pretoka blaga in storitev, transportom in drugimi povezanimi dejavnostmi; uporaba uzanc, INCOTERM-s klavzul, ipd.)
Mednarodno gospodarsko pravo (uporaba mednarodnih pravnih aktov, ki so rezultat delovanja mednarodnih gospodarskih asociacij)
Pravo intelektualne lastnine (avtorsko pravo in pravo industrijske lastnine-patentno pravo, blagovne in storitvene znamke, vzorci, modeli, …)
Statusno pravo ali pravo družb (obligacijska in korporacijska pravna razmerja, v širšem smislu obsega poleg prava gospodarskih družb tudi statusno ureditev specifičnih pravnih subjektov, kot so zavodi, zadruge, ustanove, ipd.)
Podjetniško pravo (pravila o poslovanju podjetij, osnovnih dolžnostih vodenja računovodstva ter poročanja o poslovanju pristojnim organom, ter tudi pravila o ravnanju pri likvidaciji podjetij ali njihovem prenehanju brez likvidacije)
Konkurenčno pravo (zlasti urejeno z zakonodajo EU)
Pravo vrednostnih papirjev (delnice, obveznice, menično in čekovno pravo, ter ostale oblike novodobnih vrednostnih papirjev)
Pravo bank, zavarovalnic, investicijskih skladov in družb za upravljanje
Kontaktne osebe pisarne za področje gospodarskega prava:
odvetnik izr. prof. dr. Aleksij Mužina,
odvetnik mag. Marko Žvipelj,
odvetnica mag. Sara Koršič.


Gospodarsko pravni posli

Gospodarsko pravni posli

TIMESTAMP

S klikom na povpraševanje do ponudbe!
PONUDNIKI
Gospodarsko pravni posli | PONUDBA tipi-top.si. Hitro in brezplačno do lokalnih ponudnikov. Oddajte povpraševanje in primerjajte cene izbranih ponudnikov. Brezplačno! Sodelujemo zgolj s preverjenimi in zaupanja vrednimi izvajalci, ki kvalitetno opravijo svoje delo.

Hvala za vaš obisk, vedno ste dobrodošli!

Delite stran tipi-top.si - CONTRACTORS na socialnem omrežju

Družabna omrežja ki nam omogočajo, da objavljamo podatke o strani tipi-top.si - CONTRACTORS, in s tem sporočamo drugim, kaj tipi-top.si ponuja.. Povezovanje z ljudmi, ki nam sledijo in nas spremljajo na socialnih omrežjih na omogoča, da z njimi gradimo poseben odnos. Predvsem pri objavljanju in deljenju vsebine ali objav.


CONTRACTORS - Gospodarsko pravni posli | PONUDBA tipi-top.si

tipi-top.si

×
d
ocena 5/5 od 1 mnenj

tipi-top.si uporablja piškotke za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Zaprite okno in se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Notice: Undefined variable: AceptAry in /home/tipitop/public_html/index.php on line 1386