GRADBENI NADZOR | DETAJLING d.o.o. | PONUDBA tipi-top.si


Nadzor pri gradnji pomeni prihranek investitorju!

Vlogo, odgovornosti in naloge gradbenega nadzora pri gradnji opredeljujejo:

Zakon o graditvi objektov s pripadajočimi Pravilniki
Obligacijski zakonik
Gradbene pogodbe
ZGO–1B odgovornega nadzornika obravnava kot udeleženca pri graditvi z vidika zagotavljanja javnega interesa ne pa z vidika pravne zaščite investitorja.

Naloge odgovornega nadzornika poleg zakona določata tudi gradbena pogodba in pogodba o nadzoru pri gradnji.
GRADBENI NADZOR - tipi-top.si


GRADBENI NADZORGRADBENI-NADZOR-2021-11-25-09-24-25.png

GRADBENI NADZOR

DETAJLING d.o.o. - Delujemo na področju: koroška, primorsko-notranjska, jugovzhodna, osrednjeslovenska, gorenjska, savinjska, pomurska, posavska, zasavska, obalno-kraška, goriška, podravska SlovenijaNadzor pri gradnji pomeni prihranek investitorju!

Vlogo, odgovornosti in naloge gradbenega nadzora pri gradnji opredeljujejo:

Zakon o graditvi objektov s pripadajočimi Pravilniki
Obligacijski zakonik
Gradbene pogodbe
ZGO–1B odgovornega nadzornika obravnava kot udeleženca pri graditvi z vidika zagotavljanja javnega interesa ne pa z vidika pravne zaščite investitorja.

Naloge odgovornega nadzornika poleg zakona določata tudi gradbena pogodba in pogodba o nadzoru pri gradnji. S temi pogodbami so določene tudi naloge, ki definirajo poslovni interes investitorja.

Odgovorni nadzornik mora pooblastila in zadolžitve, ki mu jih daje ZGO-1B, izvajati v skladu z Obligacijskim zakonikom s primerno skrbnostjo, vestnostjo in po pravilih stroke.

Izvajanje pogodbe o gradbenem nadzoru, ki ima značaj mandatne pogodbe, je tesno vezano na gradbeno pogodbo. ZGO-1B gradbeni nadzor ne obravnava kot skrbnika pogodbe, ker to vlogo prepušča investitorju.

Odgovorni nadzornik mora preverjati, če se dela opravljajo strokovno. Pri ugotavljanju eventuelnih napak tako v projektni dokumentaciji kot pri gradnji, mora odgovorni nadzornik ukrepati skladno z določili ZGO in pooblastili, ki jih je dobil od naročnika. Ni dovolj, da odgovorni nadzornik opozarja izvajalca na napake, ampak mora ukrepati.

Odgovorni nadzornik izvaja gradbeni nadzor v zvezi s kakovostjo del, kar pa ne pomeni, da je nalogodajalec izvajalcu.

V pogodbi o gradbenem nadzoru morajo biti zelo jasno definirane, poleg obveznosti odgovornega nadzorstva, tudi ostale naloge kot so količinski nadzor izvedenih del, svetovanje o pravicah in obveznostih naročnika iz gradbene pogodbe, o ostalih poslih za naročnika, o zahtevkih izvajalca itd.

V praksi se pojavljajo tudi primeri, kjer sta vlogi odgovornega vodje projekta za pridobitev gradbenega dovoljenja in odgovornega nadzornika združeni v eni pravni osebi. Vloge projektanta in odgovornega nadzornika med gradnjo:

sodelovanje projektanta med gradnjo nujno v obliki projektantskega nadzora, kar še posebno velja za kompleksne in tehnološko zahtevne objekte,
potrebno paziti na razmejitev vlog projektanta in odgovornega nadzornika, saj nadzor dostikrat v imenu investitorja dopolnjuje in korigira tudi projektne rešitve, kar ni dovoljeno,
v primeru združitve funkcije projektanta in gradbenega nadzora v isti pravni osebi je potrebno paziti, saj odgovorni nadzornik v tem primeru ne more v imenu investitorja neodvisno preverjati rešitev projektanta.
Nobena (ne)odobritev, kontrola, potrdilo, soglasje ali navodilo inženirja ne razreši izvajalca njegovih obveznosti, ki jih ima po pogodbi, vključno z odgovornostjo za napake, opustitev ukrepov, neskladje in neizpolnjevanje zahtev.

S sopodpisom izjave o zanesljivosti objekta odgovorni nadzornik ne odvezuje izvajalca njegove odgovornosti.


GRADBENI NADZOR

GRADBENI NADZOR

TIMESTAMP

S klikom na povpraševanje do ponudbe!
PONUDNIKI
GRADBENI NADZOR | DETAJLING d.o.o. | PONUDBA tipi-top.si. Hitro in brezplačno do lokalnih ponudnikov. Oddajte povpraševanje in primerjajte cene izbranih ponudnikov. Brezplačno! Sodelujemo zgolj s preverjenimi in zaupanja vrednimi izvajalci, ki kvalitetno opravijo svoje delo.

Hvala za vaš obisk, vedno ste dobrodošli!

Delite stran tipi-top.si - CONTRACTORS na socialnem omrežju

Družabna omrežja ki nam omogočajo, da objavljamo podatke o strani tipi-top.si - CONTRACTORS, in s tem sporočamo drugim, kaj tipi-top.si ponuja.. Povezovanje z ljudmi, ki nam sledijo in nas spremljajo na socialnih omrežjih na omogoča, da z njimi gradimo poseben odnos. Predvsem pri objavljanju in deljenju vsebine ali objav.


CONTRACTORS - GRADBENI NADZOR | DETAJLING d.o.o. | PONUDBA tipi-top.si

tipi-top.si

×
d

tipi-top.si uporablja piškotke za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Zaprite okno in se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.