Čistilne naprave | Vodateh d.o.o. | PONUDBA tipi-top.si


Zakaj čistilna naprava?
Izgradnjo male komunane čistilne naprave je zahtevana za območja, kjer objekte ne bo mogoče priključiti na javno kanalizacijo, ki se konča s centralno čistilno napravo, po Uredbi o čiščenju in odvajanju odpadnih voda (Ur. L.
Čistilne naprave - tipi-top.si


Čistilne napraveČistilne-naprave-2021-12-25-12-25-20.png

Čistilne naprave

Vodateh d.o.o. - Delujemo na področju: gorenjska, osrednjeslovenska, jugovzhodna, pomurska, podravska, savinjska, obalno-kraška, posavska, primorsko-notranjska, goriška, koroška, zasavska SlovenijaZakaj čistilna naprava?
Izgradnjo male komunane čistilne naprave je zahtevana za območja, kjer objekte ne bo mogoče priključiti na javno kanalizacijo, ki se konča s centralno čistilno napravo, po Uredbi o čiščenju in odvajanju odpadnih voda (Ur. L. RS 98/15). Obstoječi objekti morajo izgraditi malo komunalno čistilno napravo ob prvi prenovi, rekonstrukciji (za kar potrebujemo gradbeno dovoljenje) oziroma najkasneje do konca leta 2021, če ne zagotavljamo ustreznega čiščenja odpadne vode po omenjeni uredbi. Novogradnje pa zahtevajo izgradnjo MKČN za pridobitev pravice priklopa na vodovodno omrežje (pogoj komunalnih služb).

Ali potrebujem gradbeno dovoljenje?
Za izdelavo tipske čistilne naprave velikostnega razreda do 50 PE ne potrebujete nikakršnega gradbenega dovoljenja. Čistilne naprave od 50-200 PE pa potrebujejo gradbeno dovoljenje za enostavne/nezahtevne objekte, ki ga v nekaj dneh pridobite na Upravni enoti na osnovi vloge, ki jo izpolnete kar na uradu.

Ali lahko namesto čistilne naprave vgradimo tudi kaj drugega?
Seveda, namesto čistilne naprave lahko vgradite tudi nepretočno greznico. Vprašanje pa je, kaj se Vam bolj izplača. Nepretočna greznica je problematična z vidika praznjenja. Nepretočna pomeni, da voda iz nje ne odteka in se ob uporabi vode greznica polni. Ko je polna, jo je potrebno izpazniti. Za praznjenje so pristojni izključno koncesionarji (pristojne komunalne službe), ki vsebino vaše greznice odpeljejo do centralne čistilne naprave na biološko čiščenje. Ta postopek pa je lahko precej drag in se lahko tudi večkrat mesečno pojavi. Poleg čiščenja določene količine odpadne vode plačate tudi prevoz po veljavni kilometrini.

Namesto nepretočne greznice se za čiščenje odpadne vode iz eno in dvostanovanjskih objektov lahko uporabijo tudi pretočne triprekatne greznice, katerih volumen za povprečno slovensko družino znaša približno 15-20 m3. To pa pomeni zelo velik volumen in ustrezno velikost čistilne naprave, kar ponavadi stane bistveno več kot izgradnja male čistilne naprave. Za primerjavo: za eno družino znaša cena kvalitetne čistilne naprave približno 2000 EUR, za isto družino pa znaša cena pretočne greznice cca. 4000 EUR brez vgradnje.


Čistilne naprave

Čistilne naprave

TIMESTAMP

S klikom na povpraševanje do ponudbe!
PONUDNIKI
Čistilne naprave | Vodateh d.o.o. | PONUDBA tipi-top.si. Hitro in brezplačno do lokalnih ponudnikov. Oddajte povpraševanje in primerjajte cene izbranih ponudnikov. Brezplačno! Sodelujemo zgolj s preverjenimi in zaupanja vrednimi izvajalci, ki kvalitetno opravijo svoje delo.

Hvala za vaš obisk, vedno ste dobrodošli!

Delite stran tipi-top.si - CONTRACTORS na socialnem omrežju

Družabna omrežja ki nam omogočajo, da objavljamo podatke o strani tipi-top.si - CONTRACTORS, in s tem sporočamo drugim, kaj tipi-top.si ponuja.. Povezovanje z ljudmi, ki nam sledijo in nas spremljajo na socialnih omrežjih na omogoča, da z njimi gradimo poseben odnos. Predvsem pri objavljanju in deljenju vsebine ali objav.


CONTRACTORS - Čistilne naprave | Vodateh d.o.o. | PONUDBA tipi-top.si

tipi-top.si

×
d
ocena 5/5 od 1 mnenj

tipi-top.si uporablja piškotke za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Zaprite okno in se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Notice: Undefined variable: AceptAry in /home/tipitop/public_html/index.php on line 1386