Čistilne naprave | Javno komunalno podjetje Grosuplje d.o.o. | PONUDBA tipi-top.si


Javno komunalno podjetje Grosuplje upravlja več komunalnih čistilnih naprav v več občinah in sicer:

Občina Grosuplje
CČN Grosuplje
S pomočjo nepovratnih kohezijskih sredstev je bila za območje občine Grosuplje zgrajena nova centralna čistilna naprava Grosuplje, ki glede na prejšnje stanje omogoča dodatno tretjo stopnjo čiščenja, s katero se iz odpadne vode odstranjuje dušikove in fosforjeve spojine.

Čistilna naprava se je iz obstoječih 10.
Čistilne naprave - tipi-top.si


gges-gradbenistvo.si/gges-gradbenistvo.si.jpg 36 73 gges.jpg
Čistilne napraveČistilne-naprave-2021-12-25-04-55-56.png

Čistilne naprave

Javno komunalno podjetje Grosuplje d.o.o. - Delujemo na področju: osrednjeslovenska SlovenijaJavno komunalno podjetje Grosuplje upravlja več komunalnih čistilnih naprav v več občinah in sicer:

Občina Grosuplje
CČN Grosuplje
S pomočjo nepovratnih kohezijskih sredstev je bila za območje občine Grosuplje zgrajena nova centralna čistilna naprava Grosuplje, ki glede na prejšnje stanje omogoča dodatno tretjo stopnjo čiščenja, s katero se iz odpadne vode odstranjuje dušikove in fosforjeve spojine.

Čistilna naprava se je iz obstoječih 10.000 PE povečala na 20.000 PE. Na čistilni napravi se v gniliščih izvaja obdelava odpadnega blata, katerega se po dehidraciji na centrifugalni črpalki kot odpadek odda pooblaščenim prevzemnikom. Čistilna naprava je zasnovana tako, da se metan, ki nastane v procesu obdelave blata v gniliščih, zajema in izkorišča za proizvodnjo elektrike in toplote kot stranskega produkta. Proizvedeno toploto uporabimo za ogrevanje gnilišč (pospeševanje procesa obdelave blata) in upravnih prostorov. Naprava ima zagotovljeno sprejemanje grezničnih gošč preko septične odjemne postaje. Za poletno obdobje ima naprava na iztočnem delu tudi dodatno obdelavo vode na iztoku z UV-žarčenjem, s čimer se zagotovi mikrobiološka ustreznost iztočne vode v vodotok Bičje.

Na čistilno napravo so že priključeni prebivalci naselij:
Grosuplje, Šmarje Sap - delno, Brezje pri Grosupljem, Cikava, Sela pri Šmarju, Spodnja Slivnica, Spodnje Blato, Gatina, Ponova vas - Št. Jurij, Mala Stara vas, Velika Stara vas, Paradišče, Zgornja Slivnica, Oaza, Malo Mlačevo, Veliko Mlačevo, Podgorica pri Šmarju, Hrastje pri Grosuplju, Št. Jurij in Zagradec pri Grosupljem.

Občina Ivančna Gorica
CČN Ivančna Gorica
V letu 2015 je bila rekonstruirana centralna čistilna naprava Ivančna Gorica. Dogradila se je terciarna stopnja čiščenja, medtem ko se je zmogljivost čistilne naprave s prejšnjih 15.000 PE zmanjšala na 6.000 PE.

Čistilna naprava je mehansko biološka čistilna naprava s terciarnim čiščenjem, anaerobno stabilizacijo blata, strojnim zgoščanjem presežnega blata in sprejemom ter obdelavo gošč iz greznic.
Za obarjanje fosforja se po potrebi dozira sredstvo FeCl3. Po kanalizacijskem sistemu oz. zbirnem kanalu se odpadne vode pripeljejo do čistilne naprave, ki jo sestavljajo:

Objekti za primarno čiščenje:

fine grablje – sito,
črpališče s polžnimi črpalkami,
avtomatske grobe grablje,
peskolovnik z maščobnikom (70 m³) – ozračeni,
primarni usedalnik (225 m³) z zgoščevalcem za odvzem blata,
centrifuga FLott WeG za dehidracijo blata,
fekalna odjemna postaja Fop (sprejem in mehansko čiščenje vsebine greznic in MKČN).
Objekti za biološko čiščenje:

nitrifikacijski bazen (odstranjevanje organskega onesnaženja, prezračevanje poteka preko globinskega prezračevalnega sistema – Mesnerjeve panele),
naknadni usedalnik (ločevanje vode od suspenzije in odtok v potok Višnjica, del zgoščene suspenzije blata iz naknadnih usedalnikov se vrača v anarobni bazen, višek pa v anaerobni gnilišči),
peskolov (odstranjevanje težjih delcev in maščob),
primarno gnilišče (800 m³),
sekundarno gnilišče (800 m³).
Objekti za terciarno čiščenje:

anaerobni bazen (doziranje FeCl3),
nitrifikacijski bazen,
denitrifikacijski bazen
Na čistilno napravo so že priključeni prebivalci naselij:
Gabrje pri Stični, Stična, Ivančna Gorica, Škrjanče, Malo Hudo, Stranska vas ob Višnjici, Mrzlo Polje, Vir pri Stični, Mleščevo, Zgornja Draga, Višnja Gora.


Čistilne naprave

Čistilne naprave

TIMESTAMP

S klikom na povpraševanje do ponudbe!
PONUDNIKI
Čistilne naprave | Javno komunalno podjetje Grosuplje d.o.o. | PONUDBA tipi-top.si. Hitro in brezplačno do lokalnih ponudnikov. Oddajte povpraševanje in primerjajte cene izbranih ponudnikov. Brezplačno! Sodelujemo zgolj s preverjenimi in zaupanja vrednimi izvajalci, ki kvalitetno opravijo svoje delo.

Hvala za vaš obisk, vedno ste dobrodošli!

Delite stran tipi-top.si - CONTRACTORS na socialnem omrežju

Družabna omrežja ki nam omogočajo, da objavljamo podatke o strani tipi-top.si - CONTRACTORS, in s tem sporočamo drugim, kaj tipi-top.si ponuja.. Povezovanje z ljudmi, ki nam sledijo in nas spremljajo na socialnih omrežjih na omogoča, da z njimi gradimo poseben odnos. Predvsem pri objavljanju in deljenju vsebine ali objav.


CONTRACTORS - Čistilne naprave | Javno komunalno podjetje Grosuplje d.o.o. | PONUDBA tipi-top.si

tipi-top.si

×
d

tipi-top.si uporablja piškotke za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Zaprite okno in se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.