Čistilne naprave | INGRA, d. o. o. | PONUDBA tipi-top.si


Kaj je čistilna naprava?
Na kratko – infrastruktura za čiščenje komunalnih odpadnih voda iz individualnih hiš, vikendov, turističnih objektov (kampi, planinske koče, turistične kmetije), zaselkov, naselij.

V njej potekajo predvsem biološki in kemični procesi s pomočjo mikroorganizmov, ki očistijo vodo do te mere, da ni več škodljiva za okolje.
Čistilne naprave - tipi-top.si


Čistilne napraveČistilne-naprave-2021-12-25-01-09-58.png

Čistilne naprave

INGRA, d. o. o. - Delujemo na področju: podravska, koroška, osrednjeslovenska, obalno-kraška, zasavska, savinjska, primorsko-notranjska, gorenjska, posavska, pomurska, jugovzhodna, goriška SlovenijaKaj je čistilna naprava?
Na kratko – infrastruktura za čiščenje komunalnih odpadnih voda iz individualnih hiš, vikendov, turističnih objektov (kampi, planinske koče, turistične kmetije), zaselkov, naselij.

V njej potekajo predvsem biološki in kemični procesi s pomočjo mikroorganizmov, ki očistijo vodo do te mere, da ni več škodljiva za okolje. Primarni namen čistilne naprave je varovanje okolja pred strupenimi in škodljivimi snovmi, ki se nahajajo v odpadnih vodah.

Te lahko odtekajo iz industrijskih objektov, gospodinjstev ali kot površinska odtekajoča voda. Cilj čistilnih naprav je čista voda, ki ne obremenjuje okolja in organizmov, ki so udeleženi v vodnem krogu.
Vode morajo biti po obdelavi v čistilni napravi primerne za izpust v okolje (ponikanje ali izpust v evidentiran vodotok). V naši uredbi je določeno, kakšni so dovoljeni parametri za izpust takšne prečiščene vode. Večja kot je čistilna naprava, ostrejši so pogoji za izpust prečiščene vode. Z uporabo naprednejših tehnologij je mogoče takšno vodo prečistiti tudi do te mere, da je primerna za ponovno uporabo.

Katere vrste čistilnih naprav poznamo?
Ko slišite pojem čistilna naprava za odpadne vode, se vam najverjetneje na misel najprej prikrade slika velike konstrukcije čistilne naprave, ki obdeluje odpadno vodo iz kanalizacije neke vasi, naselja ali mesta in se na koncu izliva v reke, ki vodijo do jezer ali v morje. Takšne čistilne naprave imenujemo velike oz. centralne čistilne naprave (CČN). Če pa bivate v razpršenih naseljih, kjer polaganje dolgih kanalizacijskih vodov ekonomsko ni upravičeno, pa se boste prej ali slej srečali z malimi komunalnimi čistilnimi napravami (MKČN), ki služijo prečiščevanju odpadnih voda iz enodružinskih hiš, vikendov ali turističnih objektov.


Čistilne naprave

Čistilne naprave

TIMESTAMP

S klikom na povpraševanje do ponudbe!
PONUDNIKI
Čistilne naprave | INGRA, d. o. o. | PONUDBA tipi-top.si. Hitro in brezplačno do lokalnih ponudnikov. Oddajte povpraševanje in primerjajte cene izbranih ponudnikov. Brezplačno! Sodelujemo zgolj s preverjenimi in zaupanja vrednimi izvajalci, ki kvalitetno opravijo svoje delo.

Hvala za vaš obisk, vedno ste dobrodošli!

Delite stran tipi-top.si - CONTRACTORS na socialnem omrežju

Družabna omrežja ki nam omogočajo, da objavljamo podatke o strani tipi-top.si - CONTRACTORS, in s tem sporočamo drugim, kaj tipi-top.si ponuja.. Povezovanje z ljudmi, ki nam sledijo in nas spremljajo na socialnih omrežjih na omogoča, da z njimi gradimo poseben odnos. Predvsem pri objavljanju in deljenju vsebine ali objav.


CONTRACTORS - Čistilne naprave | INGRA, d. o. o. | PONUDBA tipi-top.si

tipi-top.si

×
d
ocena 5/5 od 1 mnenj

tipi-top.si uporablja piškotke za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Zaprite okno in se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Notice: Undefined variable: AceptAry in /home/tipitop/public_html/index.php on line 1386