ČISTILNE NAPRAVE | PONUDBA tipi-top.si

BIOLOŠKE ČISTILNE NAPRAVE SBR

Ločimo dve glavni vrsti bioloških čistilnih naprav: naprave SBR in naprave s plavajočimi delci za biomaso. Postopek biološkega čiščenja SBR je v Evropi najbolj razširjen, saj zagotavlja enakomernejšo kakovost čiščenja odplak.

ponudbe
ČISTILNE NAPRAVE - tipi-top.si


ČISTILNE NAPRAVEČISTILNE-NAPRAVE-2021-12-27-01-06-40.jpg

ČISTILNE NAPRAVE

- Delujemo na področju: savinjska, pomurska, koroška, podravska, osrednjeslovenska, primorsko-notranjska, goriška, gorenjska, jugovzhodna, obalno-kraška, posavska, zasavska SlovenijaBIOLOŠKE ČISTILNE NAPRAVE SBR

Ločimo dve glavni vrsti bioloških čistilnih naprav: naprave SBR in naprave s plavajočimi delci za biomaso. Postopek biološkega čiščenja SBR je v Evropi najbolj razširjen, saj zagotavlja enakomernejšo kakovost čiščenja odplak. Čiščenje namreč poteka v enem prekatu, dotok vode je urejen v drugem, medtem ko je v napravah s plavajočimi nosilci čiščenje pretočno – kolikor vode pride noter, toliko je gre ven, kar lahko povzroči težave ob občasno povečanem dotoku vode. Na voljo sta dva glavna tipa SBR-naprav, oba imata rezervoar razdeljen na dva prekata. Za prvi tip je značilen potopljeni tehnični modul, sestavljen iz prezračevalnika, črpalke in krmiljenja. Drugi tip ima zunanjo omarico z majhnim kompresorjem z več elektromag­netnimi ventili. Prednost kompresorja je, da skrbi tako za prezračevanje kot za črpanje vode, pomanjkljivost pa, da lahko njegovo delovanje sčasoma postane precej moteče, saj je vgrajen v zunanjo omarico, ki je običajno blizu hiše. Investitorji zato pogosteje izberejo napravo s potopljenim tehničnim modulom, ki zagotavlja tiho delovanje, saj so vsi brneči deli meter in pol pod zemljo, v rezervoarju, pravi sogovornik.

Biološka čistilna naprava temelji na aerobnem čiščenju. Celoten proces je krmiljen s pomočjo različnih krmilnikov. V čistilno napravo je vgrajen patentiran in zanesljiv kroglasti ventil. Čistilni modul je izveden kot izvlečena tehnološka oprema, ki jo je možno servisirati brez dodatnega praznjenja prekatov ter izvleci ob predhodnem odvitju dveh varnostih vijakov.

Delovanje:

Odpadna komunalna voda priteče v malo čistilno napravo pod prostim padom ter se zbira v prvem prekatu (zbiralniku blata). Zbiralnik blata akumulira odpadno vodo, ki prihaja iz hiše.
Iz zbiralnika blata kompresor (podtlak) prečrpa določeno količino fekalne vode v aeracijski prekat. Pri prečrpavanju računalnik vklopi prvi ventil.
Preko kompresorja dovajamo v aeracijski prekat zrak (mikro mehurčke), kjer s pomočjo bakterij poteka razgradnja fekalnih voda. Kompresor dovaja zrak skozi drugi ventil in membrano v MČN (mala čistilna naprava). Čas aeracije je odvisen od velikosti MČN.
Po končani aeraciji nastopi faza sedimentacije blata v aeracijskem prekatu. Prečiščena voda na površini, se loči od sedimentirane. V fazi sedimentacije kompresor ne deluje.
Prečiščena voda se izčrpa iz aeracijskega prekata s pomočjo kompresorja (aktivira se tretji ventil).
Neprečiščena usedlina se prečrpa iz aeracijskega prekata s pomočjo kompresorja (aktivira se četrti ventil) v zbiralnik blata.


Postopek čiščenja se ponavlja 4-6 krat dnevno
poraba električne energije 0,33 kWh/dan
možnost nastavitve krmilnika do 8 PE (prostorskih enot)
material polietilen, poliester, beton, inox


ČISTILNE NAPRAVE

ČISTILNE NAPRAVE

TIMESTAMP

S klikom na povpraševanje do ponudbe!


PONUDNIKI
ČISTILNE NAPRAVE | PONUDBA tipi-top.si. Hitro in brezplačno do lokalnih ponudnikov. Oddajte povpraševanje in primerjajte cene izbranih ponudnikov. Brezplačno! Sodelujemo zgolj s preverjenimi in zaupanja vrednimi izvajalci, ki kvalitetno opravijo svoje delo.

Hvala za vaš obisk, vedno ste dobrodošli!

Delite stran tipi-top.si - CONTRACTORS na socialnem omrežju

Družabna omrežja ki nam omogočajo, da objavljamo podatke o strani tipi-top.si - CONTRACTORS, in s tem sporočamo drugim, kaj tipi-top.si ponuja.. Povezovanje z ljudmi, ki nam sledijo in nas spremljajo na socialnih omrežjih na omogoča, da z njimi gradimo poseben odnos. Predvsem pri objavljanju in deljenju vsebine ali objav.


CONTRACTORS - ČISTILNE NAPRAVE | PONUDBA tipi-top.si

tipi-top.si

×
d

tipi-top.si uporablja piškotke za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Zaprite okno in se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Sprejemam