Fasaderstvo in Fasade - izdelava po naročilu


FASADERSTVO - FASADE- Vsi izvajalci s področja Fasade, Fasaderstvo, fasaderji z izkušnjami in referencami. Dober fasader se bo našel tudi za vas.

Iščete dobrega fasaderja? Zbrali in preverili smo fasaderje. Pošljite povpraševanje in zainteresirani fasaderji vas bodo kontaktirali za ogled, predračun in ponudbe. Ugoden fasader, ki lahko izvede: izdelava fasade, obnova fasade, odstranjevanje fasade, napušč agepan plošče, cokel iz kulirplasta, izoliranje fasade, zaključni sloj fasade, fasada 15 cm, kontaktna fasada, zaključni sloj fasade, ugodna dela za fasado, podjetje za fasado, ali drugo se bo zagotovo našel tudi za vas.
Fasaderstvo

Najpomembnejši del stavbne izolacije je seveda fasada, saj ima veliko površino in služi kot dober izolator toplotne energije.


Sedaj že vsi vemo, da sta zmanjševanje toplotnih izgub pozimi in ohranjanje nižje temperature poleti zelo pomembna, tako zaradi samega udobja kot cenejšega ogrevanja in hlajenja. Istočasno pa se tako poskrbi še za zvočno izolacijo pred hrupom iz okolja. Pravilno zgrajena fasada pa zaradi zmanjšanega temperaturnega nihanja zmanjšuje tudi nastajanje kondenza, seveda pa je sama fasada tista glavna pika na i pri izgledu hiše.

Potrebujete fasaderstvo po naročilu? Poglejte seznam najboljših izvajalcev. Brezplačno zahtevajte ponudbe za fasaderstvo oz. fasade.NASVET PRI IZDELAVI FASAD


PRIMERNA TEMPERATURA ZA IZVEDBO

Primerna temperatura za izdelavo fasade je, ko je temperatura tudi ponoči nad +0°C. Odsvetujemo izdelavo fasade v skrajnih vremenskih pogojih, kot so močan dež, vlaga ali veter. V poletnih mesecih se priporoča uporaba zaščitnih gradbenih zaves. S tem preprečimo prekomerno izpostavljanje neposrednemu sončenju ter posledično pregrevanje.PRAVILNA IZBIRA IN NANOS FASADNEGA LEPILA

Lepilo za fasadne sisteme se nanaša direktno na izolacijske plošče. Priporočljivo je, da se lepilo nanaša v debelini med enim in dvema centimetroma. V koliko je podlaga povsem gladka (OSB plošče, agepan, beton) se lahko nanese lepilo po celotni površini izolacijske plošče v debelini en centimeter. Pri tem je potrebno paziti, da se izolacijske plošče vgradijo hitro, saj tako preprečimo prekomerno izsuševanje lepila in s tem ne zmanjšujemo oprijema. Priporočamo uporabo sistemskih fasadnih lepil (nap. weber.therm family) saj so primerna tako za lepljenje izolacijskih plošč, kot tudi za izvedbo armirnega sloja, zato je zelo pomembno, da izberemo kvalitetno sistemsko fasadno lepilo.PRAVILNA IZDELAVA ARMIRNEGA SLOJA FASAD

Armiran sloj zmanjšuje napetosti, ki se pojavljajo na fasadi, preprečuje raztezke, krčenja ter zvijanje toplotne izolacije kar pa povzroči razpoke v zaključnem fasadnem sloju. Ker je armirna mreža vtisnjena v prvi sloj fasadnega lepila je zelo pomembna pravilna vgradnja le te, še zlasti na robovih. Pomembno je natančno vertikalno prekrivanje armirne fasadne mreže (10% površine fasadne mreže je potrebno prekriti z drugo fasadno mrežo) ter vsaj 15 centimetersko prekrivanje armirne fasadne mreže na vseh robovih oken, vrat, lož... Vse robove oken ter vrat se predhodno dodatno armira s kosom fasadne mreže v velikosti vsaj 20X20 cm, kar še dodatno preprečuje pokanje armirnega sloja na mestih, kjer je le ta tudi najbolj obremenjen.


USTREZNO IZDELANA PODLAGA FASADE

Ustrezna podlaga za pričetek lepljenja toplotne izolacije mora biti nosilna, čista ter primerno suha. Odstopanje v ravnosti podlage ne sme presegati en cm na štirih metrih dolžine. Pri novogradnjah je priporočljivo počakati vsaj dva meseca v normalnih vremenskih pogojih, da se gradbeni materiali primerno posušijo. Če podlaga pred pričetkom fasaderskih del ni ustrezno ravna, se bo na nekaterih predelih naneslo več lepila zato se bo fasadno lepilo sušilo različno dolgo glede na debelino nanosa fasadnega lepila. Podlaga oz. drugi sloj fasadnega lepila mora biti pred nanosom zaključnega ometa popolnoma suh ter stabilen, saj se lahko v nasprotnem primeru pojavijo razpoke na fasadi ter posledično pride do točkovnega odstopanja zaključnega ometa od lepila. Primerno izvedena, ravna ter suha podlaga je ključnega pomena za kvalitetno izvedbo zaključnega ometa ter končnega izgleda fasade.PRAVILNA VGRADNJA TOPLOTNO IZOLACIJSKIH PLOŠČ NA FASADO

Fasadne izolacijske plošče se vedno vgrajuje z zamikom. Izolacijske plošče morajo imeti kompaktno stičišče(primerno ravna, suha ter čista površina). Vsaj 60% celotne površine izolacijske plošče mora biti prekrite s sistemskim fasadnim lepilom. V primeru, da se pojavijo razmiki med fasadnimi ploščami se mednje vstavi kos toplotne izolacije ali pa se na to mesto vbrizga poliuretanska pena, ki se jo po strjevanju poreže in poravna s površino plošče. Natančna vgradnja toplotno izolacijskih plošč, je ključna za lep izgled končane fasade.


IZDELAVA ZAKLJUČNEGA SLOJA FASAD


Glavna naloga zaključnega fasadnega sloja poleg izgleda je, trajna zaščita fasadnega sistema pred vremenskimi vplivi. Fasada je podvržena stalnim temperaturnim spremembam, močenju ter naravnim biološkim dejavnikom. Ker se zaključni sloji na fasado nanašajo direktno na predhodno izdelano podlago, je ustrezno pripravljena ter suha podlaga fasade ključnega pomena za kvalitetno izdelan zaključni omet. Končni izgled fasade se lahko poleg različnih barv ter tehnik izvedbe fasade spreminja tudi z izbiro različnih granulacij v zaključnih ometih. V zadnjem obdobju se najbolj priporoča zaključni fasadni omet v granulaciji 2 mm ter zaribani tehniki(tankoslojni zariban omet).
Fasaderstvo in fasade po naročilu!


PONUDNIKI FASAD


REB kontakt


Zaradi povišanega števila povpraševanj prek e-pošte lahko morda traja dlje, da odgovorimo na tvoje e-poštno sporočilo, zato ti priporočamo, da nas kontaktiraš prek telefonske št. + 386 69 939 324. Ne glede na to, ali vas zanimajo splošne informacije ali informacije o ceniku – Na strani REB, podjetje za trgovino in storitve d.o.o. smo pripravljeni odgovoriti na vsa vprašanja. Zahvaljujemo se ti za razumevanje in potrpežljivost! - Fasaderstvo-Fasade ...

Fasaderstvo-Fasade - Tukaj nam lahko napišete vaše komentarje, predloge, pohvale, kritike ali naročila. Lahko pa nas kontaktirate kar tako. Vedno ste dobrodošli.

izpolnite kontaktni obrazec


Pišite nam in z veseljem vam bomo posredovali vse informacije!

Vedno ste dobrodošli


REB, podjetje za trgovino in storitve d.o.o.

Markljeva ulica 15
    SI-8000 Novo mesto

Davčna št.: SI47672650


Delovni čas    Mo-Sun 07:00-20:00Prijavite se na obveščanje preko elektronske pošteDelite stran tipi-top.si - Fasaderstvo-Fasade na socialnem omrežju

Družabna omrežja ki nam omogočajo, da objavljamo podatke o strani tipi-top.si - Fasaderstvo-Fasade, in s tem sporočamo drugim, kaj tipi-top.si ponuja.. Povezovanje z ljudmi, ki nam sledijo in nas spremljajo na socialnih omrežjih na omogoča, da z njimi gradimo poseben odnos. Predvsem pri objavljanju in deljenju vsebine ali objav.


Fasaderstvo-Fasade - Fasaderstvo in Fasade - izdelava po naročilu

tipi-top.si

×
d

tipi-top.si uporablja piškotke za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Zaprite okno in se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.